Meditația Zilei

Publicatla 18 September 2023

Luni, 18 septembrie 2023

Luca 7,1-10: Isus a mers cu ei şi nu era departe de casă când centurionul a trimis câţiva prieteni, spunându-i: “Doamne, nu te deranja, căci nu sunt vrednic să intri sub acoperişul meu! De aceea, nu m-am considerat vrednic să vin eu însumi la tine, dar spune un cuvânt şi servitorul meu va fi vindecat!

În această parte din Evanghelie Sf. Luca relatează o minune, pe care Isus o săvârșește în absența bolnavului despre care nu aflăm aproape nimic. De fapt, nu vindecarea slugii centurionului este ceea ce vrea să ne învețe evanghelistul, ci puterea încrederii în Cuvânt, mărturisită în mesajul pe care-l trimite lui Isus prin prietenii săi. Simțindu-se nevrednic din cauza necurăției, a păcatelor sale, soldatul nu îndrăznește să intre în dialog direct cu Isus. Alege oameni cu virtuți spirituale care fac posibilă prezentarea cererii sale în fața Fiului lui Dumnezeu: bătrâni înțelepți, apoi prieteni inimoși. Însă cel mai frumos lucru pe care ni-l dezvăluie această pildă este faptul că Isus era deja pe cale înspre el. Înainte de a auzi mărturia sa de la oameni, El pornește spre casa centurionului. Peste capetele oamenilor binevoitori care se străduiau să ducă misiunea la bun sfârșit, Isus vede în inima centurionului, cunoaște credința sa.

La fel ne vede și ne cunoaște și pe noi. Trecerea Sa prin viețile noastre așteaptă doar un mic semn al încrederii în puterea Cuvântului Său.

Eu cum îmi mărturisesc credința în puterea cuvântului lui Isus?

Rugăciune:

Cred, Doamne, și mărturisesc că

Tu ești cu adevărat Hristos, Fiul lui Dumnezeu celui viu,

Care ai venit în lume să mântuiești pe cei păcătoși, dintre care cel dintâi sunt eu.

May be an image of 5 people and text that says 'S CENTRUL SPIRITUAL MANRESA MANRESA Eu cum îmi mărturisesc credința în puterea cuvântului lui Isus?'

See insights and ad

Exprimaţi-vă opinia