1. Centrul Social

S-a născut din dorinţa de a veni în întâmpinarea unor probleme sociale existente. Centrul social are în evidenţa lui peste 150 de familii cu probleme sociale şi susţine 36 tineri pentru a-şi putea continua studiile.

2. Apartamentele sociale

S-au născut din dorinţa de a continua ajutorul oferit de asociaţia noastră tinerilor proveniţi din Case de tip familial sau alte centre de plasament din judeţ. În prezent sunt două apartamente date in folosinţa tinerilor.

Tinerii care stau în apartamente sunt iniţiaţi în gestionarea bunurilor, întreţinerea unui apartament si dobândirea altor deprinderi necesare unei vieti independente.

3. Artă şi cultură

Asociaţia Freres România are în plus vocaţie culturală şi încurajează proiectele cu caracter cultural si artistic. Prezenţa voluntarilor şi dinamismul lor face din Asociaţie o adevărata pepinieră a ideilor. Imposibil sa povestim toate evenimente care s-au întâmplat în aceşti ultimi zece ani. Totuşi câteva exemple le puteţi găsi aici.

4. Capela Sf. Ana

Casa de pe Ioan Slavici 16 e o comunitate a iezuiţilor, unde sunt propuse diverse activitaţi spirituale. Astfel avem:

- două grupuri de rugăciune: joia şi duminica

- un grup Taizé vineri de la ora 18.00

După evenimentele din 1989, părintele Jean Magnan, preot iezuit, a organizat convoaie umanitare in România împreuna cu elevii de la Şcoala din Provence, Marsilia.

În 1993 a obţinut de la superiorii lui iezuiţi permisiunea de a petrece un an în România şi anul următor, a rămas la Satu Mare. Convins că toate convoaiele umanitare nu au schimbat cu nimic realitatea dură a acestei ţări şi dorind să muncească în profunzime cu românii, Jean întemeiază în 1995, împreună cu prietenii lui – Frères Romania – o Asociaţie non-profit.

În aprilie 1995, el a cumpărat o casa pe care a denumit-o «Casa Sfânta Ana », în onoarea mamei lui.

Părintele Jean s-a ocupat de tinerii liceeni înainte de a veni in România şi, ajungând la Satu Mare, s-a gândit să creeze un loc pentru tinerii de aici. Casa Sfânta Ana, situata între doua licee, era potrivită pentru aceasta activitate. Părintele Jean a primit trei liceeni care ulterior şi-au invitat prietenii. Apoi au venit câţiva tineri francezi care au fost impresionaţi de primirea din România şi de atmosfera din casa Sfânta Ana.

Totul a început sa prindă viaţă şi a devenit un furnicar de idei, de proiecte si iniţiative. S-au format multe grupuri, Asociaţia s-a dezvoltat, activităţile ei s-au diversificat, la fel şi infrastructura.