Meditația Zilei

Publicatla 16 September 2023

Sâmbătă, 16 septembrie 2023

Sâmbătă 16 septembrie 2023

Luca 6, 43-45: „Căci nu este niciun pom bun care să facă fructe rele şi, iarăşi, niciun pom rău care să facă fructe bune, pentru că orice pom se cunoaşte după fructele proprii: doar nu se culeg smochine din spini şi nici struguri din mărăcini. Omul bun scoate binele din tezaurul bun al inimii sale, iar cel rău scoate răul din tezaurul rău al inimii sale. Căci gura lui vorbeşte din prisosul inimii.”

Isus ne atrage atenția să fim statornici și constanți zi de zi în practicarea învățăturilor Sale. Să arătăm prin faptele noastre că suntem fiicele și fiii Săi. Ne e greu de multe ori să nu judecăm, să nu criticăm, dar totul se poate face și spune cu iubire pentru Isus și aproapele nostru.

Să nu ne fie teamă să spunem când se întâmplă o nedreptate, când nu sunt respectate valorile creștine, când societatea nu se poartă în concordanță cu valorile morale, sociale, civice, dar, întâi să ne purtăm noi ca adevărați apostoli ai lui Isus, călăuziți de El la fiecare pas.

Rugăciune: „Fă, bunule Isuse, ca în relațiile cu aproapele meu și în tot ceea ce fac pentru răspândirea gloriei Tatălui Tău și mântuirea celorlalți, să fiu asemenea Ție; pentru ca eu să fiu o reflecție autentică a cumpătării Tale, blândeții, umilinței, răbdării, bunăvoinței Tale, zelului Tău neobosit, într-un cuvânt, a tuturor virtuților Tale și pentru ca să le pot întipări în sufletul meu, vino să trăiești veșnic în mine.”

(Jean-Pierre Médaille SJ)

May be an image of 1 person and text

Exprimaţi-vă opinia