Meditația Zilei

Publicatla 27 May 2023

Sâmbătă, 27 mai 2023

Ioan 21, 21-22

Aşadar, văzându-l pe acesta, Petru i-a spus: „Doamne, dar acesta?” Isus i-a zis: „Dacă vreau ca acesta să rămână până când voi veni, ce te priveşte? Tu urmează-mă!”

Porunca cea mai de preț pe care ne-a lăsat-o Isus ne îndeamnă la iubirea fraternă: iubește-ți aproapele ca pe tine însuți. Din păcate, avem tendința să ne concentrăm energiile într-un mod negativ pe ceilalți: pe ceea ce fac, ceea ce zic, succesele sau eșecurile lor, comparându-ne constant, judecând și criticând. Isus îi spune lui Petru: „Ce te privește? Tu urmează-mă!” Isus îl asigură pe Petru că S-a îngrijit de toți, că poartă în brațele Sale toate oițele încredințate de Tatăl. Și pentru noi răsună aceste cuvinte, nu doar pentru apostol. Nu ne privește drumul altuia, cât timp avem privirea ațintită spre Isus și pașii noștri Îl urmează. Isus are un plan pentru fiecare dintre noi. Fiecare este la fel de important pentru El. Să nu Îl pierdem pe Isus din orizontul nostru, abătându-ne de la Însuși Calea. Să Îl lăsăm pe Isus să ne conducă, iar noi doar să Îl urmăm.

Rugăciune: „O, Dumnezeule, ce vei face ca să cucerești duritatea înfricoșată a inimilor noastre? Doamne, trebuie să ne dai inimi noi, inimi blânde, inimi sensibile, pentru a înlocui inimile din marmură și bronz. Trebuie să ne dai inima Ta, Isuse. Vino, Inimă iubitoare a lui Isus. Pune Inima Ta în centrul inimilor noastre și stârnește în fiecare inimă o flacără de iubire la fel de puternică, la fel de măreață precum totalitatea motivelor pe care le am pentru a Te iubi, Dumnezeul meu. O, Inimă Preasfântă a lui Isus, locuiește ascunsă în inima mea, pentru ca eu să pot trăi doar în Tine și numai pentru Tine, pentru ca, la final, să pot trăi împreună cu Tine în ceruri. Amin.” (Sf. Claudiu La Colombière SJ)

May be an image of 1 person, standing, nature, twilight, horizon, lake, water and text

Exprimaţi-vă opinia