Meditația Zilei

Publicatla 23 November 2022

Miercuri, 23 noiembrie 2022

Ap 2,10: „Fii credincios până la moarte, spune Domnul, și-ți voi da cununa vieții!” (

În istoria lumii, numele lui Isus a stârnit multe conflicte și dezbinări, fiecare dintre acestea devenind ocazii concrete de a da mărturie.

A urca? A coborî? De cele mai multe ori suntem predispuși spre a căuta argumente logice, de a analiza ceea ce se va întâmpla în anumite situații și mai mult de atât, de a ne pregăti pentru a putea face față unor noi provocări. Astăzi, însă, suntem invitați să coborâm! Să coborâm de la închisoarea preconcepțiilor noastre(minte) la libertatea trăirii încrederii în Dumnezeu (inimă). Am auzit de-a lungul vieții noastre, probabil, cu toții – acest îndemn: “Nu (mai)pune la inimă!” având semnificația de a nu permite ca cineva sau ceva să pericliteze starea emoțională, morală, spirituală etc. Ca și creștin, pune la inima ta cuvintele lui Isus, promisiunile Lui, împărtășirea laturii Sale umane cu noi, cât și divinitatea Lui!

Ce fel de mărturie dau despre credința mea? Cum?

Rugăciune

O Dumnezeul meu, poporul Tău te cunoaște și te iubește din instinct, dar este înșelat de conducătorii săi, care îl trădează și îl induce în eroare. O Doamne, ce bine ar fi dacă toată lumea ar fi într-o inimă și-un gând pentru a te sluji, onora și glorifica! Amin.

Exprimaţi-vă opinia