Meditaia Zilei

Publicatla 24 October 2022

Luni 24 Octombrie 2022

Lc 13.10-17: „ Această fiică a lui Abraham nu trebuia să fie dezlegată în zi de sâmbătă?”

Miracolul pe care Isus îl face cu femeia gârbovă este simbol al întregii omeniri aplecate asupra ei însăși. Este o minune bizară pe care Isus nu o înfăptuiește la fel ca pe toate celelalte. În alte miracole El îi spune celui mort să învie, celui paralizat să umble și face aceasta folosind imperativul. Acest miracol este de un alt fel: tu, femeie, deja ai fost vindecată. Nu-ți dai seama? De ce încă mai stai încovoiată?Este sensul vestirii. Noi anunțăm că viața noastră este liberă. Sunt persoane care însă nu știu că sunt libere, precum cea din închisoare care nu știe că poarta este deschisă rămânând în închisoare, sau ca cerșetorul care a moștenit o sumă foarte mare, dar neștiind aceasta trăiește în continuare ca un cerșetor. În concluzie, omul încă nu este conștient de darul primit.

Vestirea crucii, a iubirii infinite a lui Dumnezeu pentru noi ne face conștienți de această iubire, astfel încât să putem trăi din această iubire. Prin urmare, timpul nostru este cel al mărturiei, al vestirii că deja mântuirea este înfăptuită. Pentru noi, mântuirea se concretizează atunci când primim vestirea, și nu mai înainte. Dacă nu primim predicarea, continuăm să trăim la fel ca înainte. Avem imaginea lui Dumnezeu care se apleacă asupra noastră. Milostivirea lui Dumnezeu coboară peste noi și putem sta „drepți” înaintea Lui – și nu aplecați din cauza greutății răului, a lipsei credinței și speranței – în măsura în care recunoaștem că suntem mântuiți.

Ce lucruri bune amân în viața mea?

Rugăciune Doamne, cum să nu Te vestesc când ai readus cuvântul în viața mea redusă la tăcere? În fața privirii tale pline de compasiune, eu sunt deja unic.În fața mâinii tale întinsemă inviți să-mi întind mâna în semn de încredere.Prin cuvântul Tău, să pot proclama împărăția Ta.Prin gestul tău de compasiunesă pot să-i ating pe alții cu iubire.Că prin viața mea transformatămulți să cunoască dragostea,libertatea,bucuria,iertarea.Amin

67672 Comments8 SharesLikeCommentShare

Exprimaţi-vă opinia