Apostolatul Rugăciunii Luna August 2022

Publicatla 1 August 2022

Rugăciunea de oferire a Rețelei Mondiale a Sfântului Părinte

Părinte nemărginit de bun, știu că Tu ești mereu cu mine, iată-mă în această nouă zi. Pune încă o dată inima mea aproape de Inima Fiului Tău Isus, care se oferă pentru mine în Euharistie.
Fie ca Duhul Sfânt să mă facă prieten și apostol al său, disponibil pentru misiunea sa de compasiune.
Pun în mâinile Tale bucuriile și speranțele mele, activitățile și suferințele mele, tot ceea ce am și posed, în comuniune cu frații și surorile mele din această Rețea Mondială de Rugăciune.
Împreună cu Maria, îti  ofer această zi pentru misiunea Bisericii și pentru intențiile Papei și ale Episcopului meu din această lună. Amin.

 

Intenția de rugăciune a Sfântului Părinte Papa Francisc 
Rugăciunea Universală

August: Pentru întreprinzătorii mici şi mijlocii

Ne rugăm pentru ca întreprinzătorii mici şi mijlocii, loviţi dur de criza economică şi socială, să găsească mijloacele necesare pentru a continua propria activitate, în slujba comunităţilor în care trăiesc.

 

Șantiere de speranță

Universitățile, instituțiile și organizațiile de tineret sunt identificate de Papa Francisc ca fiind „șantiere de speranță” capabile să „propună noi stiluri de viață”, pentru a realiza „fraternitatea universală”.
Din acest motiv, Papa Francisc a dorit să-i întâlnească pe tineri la Assisi, pentru a promova împreună, printr-un „pact”, un proces de schimbare globală, care pune, într-o comuniune de intenții, nu numai pe cei care au darul credinței, ci pe toți oamenii de bună voință, indiferent de confesiune și naționalitate, uniți printr-un ideal de fraternitate și cu o atenție deosebită pentru săraci și cei excluși. Din acest motiv, „Toți suntem chemați să ne revizuim schemele mentale și morale, pentru ca acestea să fie mai conforme cu poruncile lui Dumnezeu și cu cerințele Binelui comun”. Papa Francisc.

 

Intenția de rugăciune a Episcopilor

Pentru ca acest timp de vacanță să fie o ocazie și o posibilitate de odihnă pentru trup și minte, atenți fiind și față de spirit.

 

 

Intenția de rugăciune pentru preoți

Preasfântă Inimă a lui Isus, în luna înălțării Mamei Tale la cer, înalță inima preoților Tăi până la înălțimile cerului, pentru ca și ei să poată alina poverile omenirii !

Exprimaţi-vă opinia