Meditația zilei

Publicatla 21 June 2022
Marți, 21 iunie 2022
 
 
Mt. 7, 12: „Tot ce vreţi ca oamenii să facă pentru voi, faceţi şi voi pentru ei”.

Fiecare dintre noi dorește să facă binele și dacă se poate să fie ajutat atunci binele crește mai mult și recunoștința este mai mare. Cel mai mult suferim când persoanele nu recunosc „drepturile” noastre pe care le-am creat cu așteptările noastre. Isus vrea să transformăm drepturile noastre în datorii față de ceilalți.

 

Deseori putem descoperi că ajutând cu dezinteres alte persoane suntem oarecum mai fericiți. Așteptările noastre din partea celorlalți deseori ne pot dezamăgi, deoarece nu totdeauna persoanele știu ceea ce vrem și totodată și ei au nevoie de a purifica viața de eul fals care pretinde și face sclav pe cei din jur.

 

Iubirea ta se exprimă prin slujire sau prin dependență de tine?

 

 

Rugăciunea pașilor mici

Doamne, nu îți cer miracole sau lucruri nemaiauzite, îți cer doar putere în fiecare zi a vieții mele. Învață-mă arta pașilor mici.

Dă-mi atenție și ingeniozitate astfel ca, zi după zi, să experimentez și să descopăr lucruri cu entuziasm.

Ajută-mă să îmi folosesc timpul mai bine. Îngăduie-mi darul de a distinge între ce este cu adevărat important și ce nu.

Mă rog ție pentru a-mi oferi puterea moderației și a disciplinei astfel încât nu doar să alerg de la un capăt la altul al vieții mele, ci să îmi planific timpul rațional și să pot vedea și vârful muntelui, dar și valea, și totodată să-mi pot găsi timp uneori și pentru bucuria artei.

Ajută-mă să înțeleg că visurile nu mă pot ajuta. Nici visurile trecutului, nici visurile viitorului. Ajută-mă mai bine să fiu prezent aici și acum și să accept că acest moment este cel mai important, cel care contează cu adevărat.

Apără-mă de convingerea că totul în viață trebuie să fie lin și ușor.

Ajută-mă să conștientizez că toate greutățile, problemele, obstacolele și înfrângerile fac parte în mod firesc din procesul vieții și că ele ne ajută să putem evolua și crește.

Nu mă lăsa să uit că inima se poate afla în conflict cu rațiunea. Trimite-mi, te rog, persoana potrivită la momentul potrivit, cea care va avea curajul să-mi spună adevărul și să o facă cu iubire! Uneori adevărul nu ni-l spunem noi, ci alții.

Știu că multe probleme se rezolvă de la sine dacă suntem calmi așa că învață-mă să am răbdare.

Tu știi câtă nevoie avem de prietenie. Fă-mă să fiu demn de cel mai frumos, tandru și fragil dar al vieții.

Oferă-mi suficientă imaginație astfel încât să pot împărtăși cu cineva, în cuvinte sau în tăcere, din căldura inimii mele.

Protejează-mă de teama că viața ar putea să-mi alunece printre degete și să ratez multe din ea.

Nu-mi da ceea ce îmi doresc, ci ceea  ce îmi trebuie cu adevărat.

Învață-mă arta pașilor mici.

 

Exprimaţi-vă opinia