Meditația zilei

Publicatla 18 June 2022
Sâmbătă, 18 iunie 2022
 
Matei 6, 25-32: ”De aceea vă spun: nu vă îngrijoraţi pentru viaţa voastră: ce veţi mânca sau ce veţi bea, nici pentru trupul vostru: cu ce vă veţi îmbrăca. Oare nu este viaţa mai mult decât hrana, iar trupul mai mult decât îmbrăcămintea? 26 Priviţi păsările cerului: nu seamănă, nu seceră, nici nu adună în hambar, iar Tatăl vostru ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi mult mai de preţ decât ele? 27 Cine dintre voi, oricât s-ar strădui, poate să adauge câtuşi de puţin la durata vieţii sale? 28 Iar pentru îmbrăcăminte de ce vă străduiţi? Observaţi cum cresc crinii de pe câmp: nu trudesc şi nu ţes. 29 Totuşi vă spun că nici Solomon, în toată gloria lui, nu s-a îmbrăcat ca unul dintre aceştia. 30 Aşadar, dacă Dumnezeu îmbracă astfel iarba câmpului, care astăzi este şi mâine se aruncă în cuptor, cu cât mai mult pe voi, oameni cu puţină credinţă? 31 Deci, nu vă îngrijoraţi, spunând: «Ce vom mânca? Ce vom bea?» sau «Cu ce ne vom îmbrăca?»! 32 Căci pe toate acestea le caută neamurile păgâne; dar Tatăl vostru ceresc ştie că aveţi nevoie de toate acestea.„
 
Punându-mă în prezența lui Dumnezeu să îi cere Lui să mă ia de mână pentru a intra în înțelesul acestei învățături spuse de Isus.
 
Bucuria vieții vine din trăirea cu simplitate, naturalețe, firesc … Simplificând lucrurile putem recunoaște frumusețea lucrurilor mici, precum iarba câmpului …
 
Grijile ne ștrangulează adesea deschiderea spre a trăi mulțumiți. Să aduc recunoștință Domnului pentru ceea ce a pus în mine, în ceilalți și în natură. Dar, la fel ca și într-un dans, dacă las să curgă de la sine ritmul, observând pașii și lăsându-mă purtat de melodie atunci v-a ieși un dans de grup minunat. Un dans crispat, chiar dacă este corect din punct de vedere al tehnicii, va fi ceva iritabil și greu de dus împreună. Căci obsesia de a ține ritmul îmi va ștrangula venele, viața, bucuria, pasiunea… Dar, dacă mă pun cu drag în prezent și continui să cred că Dumnezeu a pus în mine tot ceea ce am nevoie, îmi va fi suficient să am urechea deschisă, iar melodia mă va purta. Și voi purta, și voi putea fi purtat de grup cu grație și bucurie.
 
”Oare nu sunteți voi mult mai de preț decât ele? … oameni cu puțină credință?”
 
În liniște, să ne lăsăm pătrunși de iubirea, atenția și gingășia ce ne-o manifestă Isus prin aceste rânduri. Ne pune pe primul loc în ochii lui Dumnezeu. Suntem ”cei mai de preț” din întreaga creație.
 
Sunt capabil să recunosc darul întâietății?
 
Mă las purtat de Suflul Său, de credință, sau mă obsedează dorința de a avea totul sub control?
 
Rugăciune
Învață-ne în fiecare zi să putem îmbrăca
firea noastră umană ca o rochie de bal,
așa încât de dragul Tău, toate preocupările
să le iubim ca pe niște bijuterii.
                    -fragment din ”Bal de ascultare” de Madeleine Delbrěl

Exprimaţi-vă opinia