Meditația zilei

Publicatla 21 April 2022
Joi, 21 aprilie 2022
 
Luca 24, 35-48: ” În acel timp, discipolii le-au povestit cele de pe drum și cum a fost recunoscut de ei la frângerea pâinii. Pe când vorbeau ei acestea, Isus a stat în mijlocul lor și le-a spus: << Pace vouă !>> Speriați și cuprinși de teamă, credeau că văd un duh, dar el le-a spus: << De ce v-ați tulburat și de ce se ridică aceste gânduri în inima voastră ? Priviți mâinile și picioarele mele, căci eu sunt ! Pipăiți-mă și vedeți: duhul nu are carne și oase cum mă vedeți pe mine că am !>> ” Și, spunând acestea, le-a arătat mâinile și picioarele. Însă pentru că ei, de bucurie, încă nu credeau și se mirau, Isus le-a spus: << Aveți aici ceva de mâncare ? Ei i-au dat o bucată de pește fript. Și luând-o, a mâncat-o înaintea lor. Apoi le-a spus: Acestea sunt cuvintele pe care vi le-am spus când încă eram cu voi; că trebuie să se împlinească toate cele scrise despre mine în Legea lui Moise, în Profeți și în Psalmi.>> Atunci le-a deschis mintea ca să înțeleagă Scripturile și le-a spus: << Așa este scris: Cristos trebuia să sufere și să învie din morți a treia zi și să fie predicată în numele lui spre iertarea păcatelor la toate neamurile. Începând din Ierusalim, voi veți fi martorii acestor lucruri. >> ”
 
După evenimentul Învierii, Isus nu s-a retras, ci a rămas alături de discipolii săi, apărându-le cu același corp pe care ei îl cunoșteau și demonstrându-le că este viu și că este El. Îi ajută să înțeleagă profețiile din Scripturi, le deschide mintea. Nu îi părăsește, pentru că le cunoaște slăbiciunile, neputințele, limitele. El știa că este prea mult pentru înțelegerea lor umană. Și nu a făcut aceste demonstrații doar pentru apostoli, ci și pentru noi, de azi. Apostolii au fost numiți ”martorii acestor lucruri” și au primit misiunea de a transmite vestea Învierii mai departe.
 
Închid ochii și mi-l imaginez pe Isus în fața mea. Mă roagă să-L ating, să-i pipăi rănile. Simt o reținere. Nu vreau să-i ating rănile. Vreau ca el să-mi atingă mie rănile. Rana limitelor mele, a neputințelor, a prejudecăților, rana unei credințe mici, oarbe, strâmbe.
 
Astăzi, lasă-te privit de Isus, în rănile Tale. Cere-i să-ți deschidă mintea, să te ajute să crezi în Învierea Lui, în Învierea pe care ți-o promite și ție.
 
Isuse, speranța mea,
Blândețea și pacea mea,
Dăruiește-mi forța și încrederea ta !
Tu cunoști slăbiciunea inimii mele,
Cunoști povestea mea.
Fidelității mele nu-i lipsesc fisurile!
Pentru mine te-ai făcut Iertare,
Harul tau față de mine este nemăsurat,
mi-ai deschis inima către credință și iubire.
Tu ești fericirea și bucuria mea.
Luminează-mi privirea
Învață-mă bunăvoința și fraternitatea,
Îndreaptă-mi judecata.
Tu nu aștepți de la mine un rechizitoriu
Ci mărturia și împărtășirea
Milostivirii tale fără sfârșit,
Beatitudine și blândețe a lui Dumnezeu.
                                     Pierre Griolet

Exprimaţi-vă opinia