arrupe

Hramul Comunității iezuiților din București: împreună pentru refugiați

Un Hram pe timp de dramă: așa a fost trăită Sărbătoarea Sf. Claudiu La Colombière la Centrul Pedro Arrupe al iezuiților din București în ziua de sâmbătă, 26 februarie. Sfidând cele două frici, de Covid și de un război perfid, aproape 80 de participanți au venit să se roage Preasfintei Inimi, să se împărtășească cu Preasfintele Taine și să dăruiască nevoiașilor care alcătuiesc împreună Trupul lui Cristos, care este Biserica.

La Sfânta Liturghie prezidată de ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, cuvântul de învățătură a fost ținut de Pr. Abdo Bou Daher, Paroh al Paroh al ”parohiei personale Sf. Șarbel Makhluf” din Dimieni (Ilfov), care s-a oprit asupra celor trei imperative adresate de Isus celor osteniți și împovărați: „veniți la mine”, „luați jugul meu asupra voastră” și „învățați de la mine”. Am fost astfel chemați să ne înscriem la „Școala lui Isus”, pentru a căuta calea mântuirii într-o lume tulburată și dezorientată.

Apelurile evanghelice au fost urmate la sfârșitul Euharistiei de invitația făcută de Bianca Albu din partea JRS Romania de a susține prin toate mijloacele, de la rugăciune și implicare in voluntariat, până la alimente si haine, pe refugiații din Ucraina care trăiesc timpul Postului ca pe un adevărat drum al Exodului. Doritorii pot dona aici: https://www.jrsromania.org/doneaza-pentru-ucraina-refugiati

Vii mulțumiri tuturor celor care au făcut posibil să sărbătorim acest Hram pe timp de dramă, mărturie a unei Speranțe împotriva oricărei speranțe!

Pr. Marius Taloș SJ
Foto: Bogdan Moisă/Cristian Dumitrache

Exprimaţi-vă opinia