Meditația zilei

Publicatla 15 January 2022
Sâmbătă, 15 ianuarie 2022
 
Marcu 2, 13-17:
În acel timp, Isus a ieșit din nou pe țărmul mării și toată mulțimea venea după el, iar el îi învăța. Trecând, l-a văzut pe Levi, fiul lui Alfeu, stând la postul de vamă și i-a zis: “Urmează-mă!” Ridicându-se, acesta l-a urmat. În timp ce era la masă în casa lui, mulți vameși și păcătoși stăteau la masă împreună cu Isus și discipolii lui, pentru că mulți îl urmau…
 
Să cerem harul de a orienta totul către și pentru slava lui Dumnezeu. Să nu ne dispersăm în multe preocupări, ci să experimentăm libertatea interioară ce se naște din dăruire.
 
Ce mă atinge? Îl urmez pentru că El mă cheamă, mă conduce și trezește în mine o ardoare?
Ne vorbește prin felul Lui de a trăi. Nu îi lipsește pasiunea, candoarea, căldura interioară, și riscă. Riscă să fie interpretat greșit dar, continuă deoarece știe că aceasta este voința Tatălui să ne unească pe toți, frați între noi. Creează un dinamism care contagiază. Să stăm cu El și să-L lăsăm să ne privească. Știm că El ne judecă în iubire. Privirea lui este iubire, blândețe și bunătate care mereu unește nu dezbină.
Rămânând în sintonie cu Dumnezeu purtăm în noi germenele lui de solidaritate care ne deschide spre frații noștri. Comuniunea, solidaritatea, iubirea, nu sunt nici o dată suficiente. Logica lui Dumnezeu merge mereu spre o mai mare deschidere. Ardoarea, fervoarea ne împing dincolo de serviciu, dincolo de familie, dincolo de compasiunea mea socială, etc. Împărăția lui Dumnezeu în lume este posibilă doar prin dăruire.
 
Rugăciune:
… Te aleg pe tine, bune Isuse, tu știi.
Te aleg pe tine, bunule Domn;
socotește-mă printre victoriile
pe care le-ai dobândit prin rănile-ți amare.
Nu mă socoti niciodată printre cei străini de tine.
Păzește-mă de tot ceea ce dorește să te distrugă.
Poruncește-mi să vin la tine.
Așează-mă printre îngeri și sfinți
să-ți intonez da pentru tot ce ai făcut
slăvindu-te prin tot ceea ce dorești să faci în veci de veci.
Iar în acest timp, Părinte a toate,
păzește-mă de mine
pentru a-l alege pe Cristos în lume.
Amin.
        Joseph Tetlow SJ

Exprimaţi-vă opinia