Meditația zilei

Publicatla 12 January 2022
Miercuri, 12 Ianuarie 2022
 
„Când s-a înserat, după ce a apus soarele, i-au adus la el pe toți bolnavii și posedații de diavol și toată cetatea era adunată la ușă. El i-a vindecat pe mulți care aveau diferite boli și a scos mulți diavoli. Pe diavoli nu-i lăsa să vorbească pentru că îl cunoșteau. Dimineața, încă pe întuneric, sculându-se, a ieșit și s-a dus într-un loc retras și se ruga. Simon și cei care erau cu el l-au căutat și, găsindu-l, i-au spus: Toți te caută!” (Mc 1,32-37)
 
Febră. Dumnezeul iubirii, care s-a făcut Om pentru noi – Isus – este atent la neputința omului atunci când se îmbolnăvește și vine în casa inimii noastre direct din „sinagogă”. Cum ne găsește în acele clipe? Iată că nu întotdeauna suntem pregătiți pentru a-L primi, ci mai degrabă suferim uneori de o febră a indiferenței, de o febră a mâhnirii, de o febră a grijilor de zi cu zi care ne încețoșează privirea și ne face să transpirăm supărare sau neliniște. Poate fără ca noi să ne așteptăm, Dumnezeu se apropie de noi, ne prinde de mână și ne vindecă de această „febră”. Cum mulțumesc sau, cel puțin, cum ar trebui să-i mulțumesc? – „[…]febra a lăsat-o și ea a început să slujească”(Mc 1, 31)
„Toți te caută”. Isus nu s-a limitat doar la această minune și iată că la final de zi se găsește în ipostaza de a avea „toată cetatea adunată la ușă”. Am trăit și noi poate această experiență atunci când toată comunitatea s-a adunat la ușa scaunului de spovadă sau poate atunci când am așteptat ore întregi pentru a fi consultați de un medic. Amprenta lui Dumnezeu era acolo, în acea persoană, însă nu am fost capabili întotdeauna să-L vedem. Isus, dimineața devreme, pleacă într-un loc retras pentru a se ruga. Oare folosește cuvinte în rugăciunea lui? Dacă da, oare mulțumește pentru persoanele care au venit la El pentru vindecare? „Toți te caută” – Dumnezeu este căutat de om, iar El, mai devreme sau mai târziu, se lasă găsit.
Care este febra care mă face să zac la patul sufletului?
Cum îl caut pe Dumnezeu? Unde-L întâlnesc?
 
Rugăciune
O, Spirit al lui Dumnezeu, te rugăm să ne ajuți să îndreptăm
toate acțiunile noastre conform inspirației tale,
să le împlinim prin sprijinul tău,
pentru ca fiecare rugăciune și muncă a noastră
să înceapă întotdeauna de la tine
și prin tine să fie încheiată cu bucurie! Amin.

Exprimaţi-vă opinia