Meditatia zilei

Publicatla 26 November 2021

Vineri, 26 noiembrie 2021

Luca 21, 29-33: În acel timp, Isus le-a zis o parabolă discipolilor săi: “Uitaţi-vă la smochin şi la toţi copacii! De îndată ce vedeţi că înmuguresc, vedeţi de la ei şi ştiţi că vara este deja aproape. La fel şi voi, când veţi vedea că acestea se întâmplă, să ştiţi că împărăţia lui Dumnezeu este aproape! Adevăr vă spun: nu va trece generaţia aceasta până când nu se vor fi împlinit toate. Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele mele nu vor trece”.

“Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele mele nu vor trece”, aceste cuvinte ar trebui scrise, puse pe perete și amintite în fiecare zi. Ceea ce durează pentru totdeauna este cuvântul lui Dumnezeu, adică Isus. În aceste cuvinte găsim acea apă care – nu doar ne potolește setea în momentul de față – ci, mai ales, ne spune cum putem trăi, astfel încât să putem dobândi viața cea veșnică, nemurirea care începe astăzi, în viața simplă de zi cu zi. Cu toții, credincioși și necredincioși, căutăm nemurirea. Paradoxul este că o căutăm mereu prin lucrurile care sunt trecătoare prin excelență: lucruri materiale, bani, succes, faimă. Și, dacă ne gândim mai bine, aflăm că există un singur lucru, care, cu adevărat, rămâne pentru totdeauna: iubirea.

Orice gest de iubire, chiar dacă aparent inutil, chiar dacă pare că nu aduce niciun rod, nu e niciodată risipit. Pentru că ne dă viață, ne dezvăluie sensul vieții noastre și dăruiește viața în jurul nostru: orice lucru făcut din iubire, înmulțește iubirea. Acesta este singurul lucru care contează și va conta pentru totdeauna.

Care sunt lucrurile pe care aș putea să le fac astăzi ca să înmulțesc iubirea în jurul meu?

Rugăciune Doamne ajută-mă să-l iubesc pe Domnul Dumnezeul cu toată inima mea, cu tot sufletul meu, cu tot cugetul meu și cu toată puterea mea și să-l iubesc pe aproapele meu ca pe mine însumi.

Exprimaţi-vă opinia