Meditația zilei

Publicatla 16 November 2021

Marți, 16 noiembrie 2021

„Astăzi trebuie să rămân în casa ta!” (Luca 19,5)

Întâlnirea dintre Isus și Zaheu este frumoasă și bulversantă. Acest episod ne vorbește și astăzi, căci portretul lui Zaheu e mereu actual: un om bogat (și să nu uităm că „bogăția” nu e întotdeauna materială!), care trăiește în compromis și care are nevoie de mântuire. Întâlnirea cu Isus (pentru care Zaheu se umilește, el, „șeful vameșilor”, urcându-se în copac) e întemeietoare, pentru că îl transformă în profunzime. Isus știe că Zaheu are nevoie de această întâlnire, știe că fiecare om are nevoie de o asemenea întâlnire, punct de plecare pentru o convertire autentică.

Fericiți suntem atunci când știm să coborâm din sicomorii noștri (poate mândria, confortul sau atașamentele proprii…), pentru a răspunde acestei chemări atât de simple, atât de cruciale: „Astăzi trebuie să rămân în casa ta!”

Rugăciune

Dacă Domnul n-ar zidi casa, în zadar ar trudi cei care o zidesc.Dacă Domnul n-ar păzi cetatea, în zadar ar veghea cel care o păzeşte.În zadar vă sculaţi dis-de-dimineaţă şi vă culcaţi târziu,mâncându-vă pâinea în oboseală,pe când Domnul o dă preaiubiţilor săi în timpul somnului.Iată, moştenire de la Domnul sunt fiii,rodul sânului este răsplată [de la el]!Ca săgeţile în mâna celui viteaz,aşa sunt fiii tinereţilor.Fericit bărbatul care-şi umple tolba cu ei!Nu se va face de ruşine când va vorbi cu duşmanii săi la poartă.- Psamul 127

Exprimaţi-vă opinia