Meditația zilei

Publicatla 21 July 2021

Miercuri, 21 Iulie 2021

Matei 13, 1-9: „Iată, semănătorul a ieşit să semene! Şi, în timp ce semăna, o parte a căzut de-a lungul drumului. Au venit păsările cerului şi au mâncat-o. O altă parte a căzut pe loc pietros, unde nu avea pământ mult, şi îndată a răsărit pentru că nu avea pământ adânc; iar când soarele a răsărit, s-a veştejit şi, pentru că nu avea rădăcină, s-a uscat. O altă parte a căzut între spini. Spinii, crescând, au înăbuşit-o. Iar alta a căzut în pământ bun şi a dat rod: care o sută, care şaizeci, care treizeci.”

Care este terenul inimii noastre? De-a lungul drumului, pietros, cu spini sau bun? Poate că este un pic din toate. Chiar și în aceeași zi se poate schimba: în diferitele situații în care ne aflăm, putem răspunde în multe moduri la glasul lui Dumnezeu, care ne vorbește în adâncul inimii noastre. Lucrul cel mai important este să fim mereu conștienți de ceea ce se întâmplă în inima noastră. De ce câteva cuvinte sau inspirații bune ne ating doar într-un mod superficial? De ce sufocăm binele, care ar vrea să pătrundă în inimile noastre și în acțiunile noastre? Care sunt dinamicile ispitelor noastre? Și pentru asta examinarea conștiinței la sfârșitul zilei – așa cum ne sfătuiește Sfântul Ignațiu – este atât de importantă: fiind conștienți de toate acestea, cu ajutorul lui Dumnezeu, putem acționa pentru o mai bună primire a cuvântului lui inspirat.

Ce anume mă împiedică în ascultarea glasului lui Dumnezeu?

Rugăciune

Doamne, dă-mi harul de a privi totul cu ochi noi,de a discerne și deosebi spiritelecare mă ajută să înțeleg semnele timpului,de a savura lucrurile care vin de la tine și de a le da mai departe și altora. Pedro Arrupe SJ

Exprimaţi-vă opinia