Meditația zilei

Publicatla 10 July 2021

Sâmbătă, 10 Iulie 2021

Matei 10, 26-28: Nu vă temeţi de ei, căci nu este nimic ascuns care nu va fi descoperit şi nimic secret care nu va fi cunoscut. Ceea ce eu vă spun în întuneric spuneţi la lumină şi ceea ce vă spun la ureche predicaţi de pe acoperişuri! Nu vă temeţi de cei care ucid trupul, dar nu pot ucide sufletul!”

Nu vă temeţi! Deschideţi larg porţile, lui Cristos!”, cum să uităm de cuvintele minunate ale Papei Ioan Paul al II-lea? Cum spunea el, chiar frica este ceea ce ne împiedică să ne deschidem lui Isus. Este frica cea care ne împiedică în drumul nostru către libertatea fiilor lui Dumnezeu ce ne face să trăim o viață deplină. “Frica este blestemul omului, spunea Dostoievski”, și am putea adăuga: chiar dacă nu prea suntem conștienți de ea. Frica de a nu fi iubiți, frica de a nu fi înțeleși, frica de a nu fi recunoscuți și admirați. Cât de greu poate fi în lumea de astăzi să nu strigi pe rețele sociale, să spui și să faci opusul față de ceea ce spune majoritatea persoanelor, să trăiești o viață simplă, tăinuită, umilă, ascunsă?! Aceasta este libertatea de care avem nevoie astăzi, libertatea adevărată care, până la urmă, va fi cunoscută, care poate aduce roade strălucitoare chiar și în tăcere.

Care sunt fricile mele?

Rugăciune

Cei ce se încred în Domnul sunt ca muntele Sionului; nu se va clătina în veac cel ce locuieşte în Ierusalim.Munţi sunt împrejurul lui şi Domnul împrejurul poporului Său, de acum şi până în veac.Că nu va lăsa Domnul toiagul păcătoşilor peste soarta drepţilor, ca să nu-şi întindă drepţii întru fărădelegi mâinile lor.Fă bine, Doamne, celor buni şi celor drepţi cu inima;Iar pe cei ce se abat pe căi nedrepte, Domnul îi va duce cu cei ce lucrează fărădelegea. Pace peste Israel! (Psalmul 124)

Exprimaţi-vă opinia