Meditația zilei

Publicatla 23 June 2021

Miercuri, 23 iunie 2021

Matei 7,15-20: „Îi veţi recunoaşte după roadele lor.”

Imaginile pe care Isus le folosește pentru a rosti învățătura de astăzi sunt, ca și toate celelalte, lucruri împrumutate din realitatea fizică a lumii în care trăia și a celor care îl ascultau. Strugurii, mărăcinii, smochinii și ciulinii sunt toate foarte bine cunoscute auditoriului lui Isus. Ei știau că existau anumiți mărăcini care aveau rod asemănător strugurilor și anumiți ciulini a căror flori păreau flori de smochin. La fel cunoșteau oile și lupii, pomii buni și răi. Predicând cu aceste imagini, Isus nu doar că vine în întâmpinarea omului în realitatea sa imediată, dar respinge și orice fel de sistem filosofic de învățătură, pentru a sublinia că tot ceea ce avem nevoie să știm și să înțelegem se află deja în creație, în natură, în lucrarea lui Dumnezeu.

De la El ne vine adevărata înțelepciune și înțelegere, nu de la diverși guru, profesori, speakeri motivaționali, filosofi și experți în tot felul de domenii. Ascultând și mergând pe calea lui Dumnezeu, vom rodi rod bun, iar cei din jur ne vor cunoaște după aceste roade bune.

Căutăm rodul bun de la Dumnezeu în viața noastră de zi cu zi, sau ne lăsăm atrași de ceea ce pare bun, de la distanță?Rugăciune

Nu trebuiesă te schimbi pentru ca Dumnezeusă te iubească.Fii recunoscător pentru păcatele tale. Ele sunt purtătoare de har. Ia-ți adio de la zilele ce au trecut– altfel inima ta nu va învăța niciodată să iubească prezentul. (Anthony de Mello SJ)

Exprimaţi-vă opinia