01.05.2021, Vatican (Catholica) – Papa Francisc a spus vineri că organizațiile catolice trebuie să se ferească de „capcana organigramelor” și să acorde prioritate docilității față de Duhul Sfânt. „Trebuie să fim foarte atenți să nu cădem în iluzia funcționalismului. Programarea, organigramele sunt de folos, dar ca punct de plecare, ca inspirație. Ceea ce aduce Împărăția lui Dumnezeu este docilitatea față de Duhul Sfânt… libertatea Evangheliei”, le-a spus Papa Francisc liderilor Acțiunii Catolice pe 30 aprilie. „Este trist să vedem câte organizații au căzut în capcana organigramelor: totul perfect, toate instituțiile perfecte, toți banii necesari, toți perfecți… Dar spuneți-mi: unde este credința? Unde este Duhul?”

Papa Francisc s-a întâlnit în Vatican cu Consiliul Național al Acțiunii Catolice Italiene cu ocazia adunării naționale, care are loc online între 25 aprilie și 2 mai. „Pandemia a lăsat în aer multe proiecte. A cerut tuturor să se ocupe de neprevăzut. A primi neprevăzutul […] înseamnă a rămâne docil față de Duhul Sfânt”, a spus Pontiful. „Docilitatea față de Duhul Sfânt este revoluționară pentru că Isus Cristos este revoluționar, pentru că Întruparea este revoluționară, pentru că Învierea este revoluționară”, a adăugat el. Sfântul Părinte a spus că laicii din Acțiunea Catolică pot ajuta Biserica și întreaga societate „să regândească împreună ce fel de umanitate vrem să fim, ce pământ vrem să locuim, ce lume vrem să construim”. „Vi-i încredințez pe cei care au fost cei mai afectați de pandemie și pe cei care riscă să plătească cel mai mare preț: pe cei mici, tinerii, vârstnicii, pe cei care au experimentat fragilitate și singurătate”, a spus el.

Papa s-a întâlnit pe 30 aprilie și cu reprezentanți ai Comunității Chemin Neuf. Comunitatea carismatică catolică, fondată de pr. iezuit Laurent Fabre, în 1973, este cunoscută pentru găzduirea de reculegeri pentru cupluri căsătorite și tineri. „Vă invit să rămâneți ferm în convingerile voastre și în credința voastră. Nu uitați niciodată că Cristos este viu și că vă cheamă să mergeți curajos după El. Cu El, fiți acea flacără care învie speranța în inimile atâtor tineri care sunt descurajați, triști și fără perspective”, a spus Sfântul Părinte.

Sursa: Catholic News Agency

Exprimaţi-vă opinia