Meditația zilei

Publicatla 23 April 2021

Vineri, 23 Aprilie 2021

Ioan 6 (6; 52–54) În acel timp, iudeii au început să discute aprins între ei, spunând: „Cum poate acesta să ne dea să mâncăm trupul său?” Dar Isus le-a zis: „Adevăr, adevăr vă spun: dacă nu mâncaţi trupul Fiului Omului şi nu beţi sângele lui, nu aveţi viaţă în voi. Cine mănâncă trupul meu şi bea sângele meu are viaţa veşnică şi eu îl voi învia în ziua de pe urmă.”

E adevărat, cuvântul Domnului nu întotdeauna e ușor de înțeles și, mai ales, de trăit. E suficient să ne gândim la aceste cuvinte “Fericiţi cei care plâng”, sau, “dacă cineva te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i-l şi pe celălalt” (Mt 5,39); și cine ar putea să spună că i se par ușoare aceste cuvinte: ” iubiţi-i pe duşmanii voştri şi rugaţi-vă pentru cei care vă persecută” (Mt 5,4)? Dar Dumnezeu nu ne cheamă la o viață ușoară, fără dificultăți, cu riscul de a ne plicitisi, de a ne mulțumi cu puținul pe care îl avem. Dumnezeu ne cheamă să ne depășim pe noi înșine, să mergem spre un adevăr mare, spre un magis, nu spre ceva de doi lei.

Curajul e o virtute creștină, iar, cum ne spune Dostoievski, frica e blestemul omului. Iubirea nu e ușoară și fără riscuri precum Crucea lui Isus nu a fost ușoară. Poate că trecem prin dificultăți, dar frumusețea este în faptul că orice suferință, orice efort susținut din cauza iubirii ne aduce mai aproape de iubirea cea adevărată, adică de Dumnezeu.

Pe care dintre punctele mele de vedere îl voi pune în discuție astăzi?

Rugăciune

Doamne, învață-mă să nu vorbesc ca o aramă răsunătoare sau ca un chimval zăngănitor, ci cu iubire .Fă-mă capabilă să înțeleg și dăruiește-mi credința care mută munții, cu iubire. Învață-mă acea iubire care este întotdeauna răbdătoare și amabilă; care nu este geloasă, îngâmfată, egoistă sau iritabilă; iubirea care simte bucurie în adevăr, întotdeauna pregătită să ierte, să creadă, să spere și să îndure. Fă ca atunci când toate lucrurile se vor termina, se vor dizolva și totul va fi clar, să pot fi reflectarea constantă a iubirii Tale perfecte. Maica Tereza de Calcutta

Exprimaţi-vă opinia