Meditația zilei

Publicatla 20 April 2021

Marți, 20 aprilie 2021

„Eu sunt pâinea vieţii. Celui care vine la mine nu-i va mai fi foame şi celui care crede în mine nu-i va mai fi sete niciodată.” (Ioan 6,35)

Misterul cuprins în aceste cuvinte este imens. Să privim în jur: câți oameni, deși aparent îndestulați și fericiți, nu înfometează – de bine, de frumos și, mai ales, de adevăr? Și câți oameni nu își strigă – chiar fără glas – setea pe ulițele celebrului nostru sat global? Care om nu caută, fie și inconștient, o ordine și un sens mai înalt al propriei vieți? Setea aceasta, foc arzător, poate fi potolită pe deplin de un singur izvor. Să contemplăm în tăcere vorbele lui Isus, căci ele oferă răspunsul la înseși întrebările noastre.

Să rămânem în tăcere, uimiți; căci misterul cuprins în aceste cuvinte este imens.

Rugăciune Psalm, de Amalia Uba

Drumurile mele șerpuinde nu duc nicăieri,Cele mai înțelepte vorbe ale mele se numesc tăceri.Timpul meu de mâine se îndreaptă spre ieri.Când aștept, secundele mi se opresc.Visele-mi dorm la colțuri de străziși gândurile mele cerșesc.Unde să mă duc, Doamne,dacă nu la Tine?Dacă nu Tu, atunci cinesă-mi spună o vorbă de bine?Și chiar dacă aș sta într-un palat,cu gândurile și visele mele,și chiar dacă aș putea să ajung la stelesă-mi fac curcubee din ele….Chiar dacă ar fi al meu soarele,ploile, vânturile,Chiar dacă lumina m-ar iubi,eu tot la Tine aș veni.Aș veni la Tine, cum vin acum,să-mi caut un timp, să-mi caut un drum,fiindcă, vezi Tu, Doamne,timpul meu de mâinese îndreaptă spre ieriși drumurile mele șerpuindenu duc nicăieri…

Exprimaţi-vă opinia