Meditația zilei

Publicatla 19 April 2021

Luni 19 aprilie 2021

«Ce să facem ca să săvârşim lucrările lui Dumnezeu? Isus a răspuns şi le-a zis: Aceasta este lucrarea lui Dumnezeu: să credeţi în Acela pe care El l-a trimis». (In 6, 28b-29)«Ce să fac?».

«Ce să facem?». Oare de câte ori în viață nu ne-am pus fiecare dintre noi această întrebare…o întrebare în care ne-am simțit că suntem în cumpănă cu viața, cu deciziile, cu o nouă perspectivă înainte, față de care se cerea o decizie, un risc chiar, o luare de poziție, nu întotdeauna simplă sau ușoară. Fragmentul de astăzi prezintă discuția dintre iudei și Isus după momentul înmulțirii pâinilor. Primii s-au oprit doar la aspectul mâncării exterioare, dar și al oportunității oarbe de a-l avea pe unul care le dădea pâine pe gratis. S-ar zice astăzi niște «pomanagii», unii care și-au găsit hrana fără muncă, fără efort, fără un «mulțumesc».

Isus le vorbește însă despre Pâinea vieții, despre ceea ce înseamnă o hrană nepieritoare, dătătoare de viață veșnică. Cuvintele Mântuitorului vizează trezirea și hrănirea credinței interlocutorilor săi și implicit a fiecăruia dintre noi: credință nu aievea, ci în El însuși, Isus Cristos.

De ce îmi este foame? Cum mi-o stâmpăr?

Să nu uit Isuse, că pot să vindec, fără să fiu medic, că pot să consolez, fără să fiu medicament, că pot face oamenii să zâmbească fără să am o față de clovn. Că foamea nu poate să fie ultimul cuvânt în viața multor frați. Amin.

Exprimaţi-vă opinia