Meditația zilei

Publicatla 16 April 2021

Vineri, 16 Aprilie 2021

Ioan 6, 14-15: Văzând semnul pe care îl făcuse, oamenii spuneau: “Cu adevărat, acesta este profetul care vine în lume!” Aşadar, cunoscând că au să vină şi să-l ia cu forţa ca să-l facă rege, Isus s-a retras din nou pe munte, el singur.Isus este în culmea succesului său. Imediat după înmulțirea pâinilor și a peștilor, lumea e atât fascinată de minunea pe care a făcut-o, încât ar vrea să-l facă rege. Și care este reacția Lui imediată? El se retrage ca să se roage. Adică, în momentul în care a obținut tot ceea ce vor oamenii mai presus de toate – succesul și aprecierea celorlalți – El se reîntoarce la singurul lucru care contează cu adevărat: relația sa cu Dumnezeu, cu Tatăl său, cu Tatăl nostru.

Totul vine de la El și totul se întoarce la El. Toate lucrurile și darurile pe care le avem ne folosesc în măsură în care ne aduc la El, singuri și împreună cu ceilalți. Adresându-ne lui Dumnezeu, vorbind cu el, atât în mijlocul suferințelor noastre, cât și în mijlocul fericirilor și al realizărilor noastre, ne ajută să facem precum ne-a sfătuit Sfântul Paul când ne-a spus: Rugaţi-vă neîncetat!

Îmi voi aminti astăzi să-i adresez un gând lui Dumnezeu, în momentul cel mai frumos?

Rugăciune

Cei care se încred în Domnul sunt ca Muntele Siónului: el nu se clatină, ci rămâne în veac.Munţii înconjoară Ierusalímulşi Domnul stă împrejurul poporului său de acum şi până-n veac.Sceptrul celui nelegiuit nu va rămâne peste moştenirea celor drepţi,ca nu cumva cei drepţi să-şi întindă mâinile spre nelegiuire.Fă bine, Doamne, celor bunişi celor drepţi cu inima! Iar pe cei ce se abat pe [cărări] strâmbe, Domnul va face să vină peste ei faptele nedreptăţii. Pace peste Israél! Psalmul (125, 124)

707011 SharesLikeCommentShare

Exprimaţi-vă opinia