Meditația zilei

Publicatla 12 April 2021

Luni, 12 aprilie 2021

«Fericiţi toţi cei care se încred în tine, Doamne.». (Ps 2, 1)

Fericirea…ce lucru mare! Fiecare dintre noi o dorim și încercăm s-o avem pentru a o trăi, căci în străfundurile ființei noastre este sădită de Dumnezeu dorința de a fi fericiți. Și lumea are pentru noi o ofertă exterm de atrăgătoare legată de obținerea fericirii, dar inima ne spune ceva că fericirea nu este o «marfă» de achiziționat sau un «medicament» miraculos ce-l iei și gata: ești fericit…

Fericirea omului este în Dumnezeul cel viu, acela care nu spune că va șterge din viața noastră dificultățile, ci ne asigură că în toate ale vieții noastre El este prezent: sarcina noastră este de a ne lăsa conduși, de a fi purtați de lucrarea sa misterioasă, dar benefică: aceasta este credința noastră în El, care nu înseamnă pasivitate, ci căutare, perseverență și încredințare.

Cum mă încred în Isus și cum îl las pe El să lucreze în propria-mi viață?

Rugăciune: Isuse, sunt în pelerinajul vieții către fericirea ce mi-o arăți, dar lumea îmi oferă o fericire atât de ușor de atins, care în schimb nu mă satisface pe deplin. În lupta aceasta pentru a fi coerent cu dorința inimii mele de a fi fericit alături de tine strig și eu: Cred Doamne, ajută necredinței mele! Amin.

Exprimaţi-vă opinia