Meditația zilei

Publicatla 9 April 2021

Vineri, 9 Aprilie 2021

Ioan 21, 6-7: Ei l-au aruncat şi nu-l mai puteau trage, din cauza mulţimii peştilor. Atunci, discipolul acela pe care Isus îl iubea i-a spus lui Petru: “E Domnul!” Simon Petru, auzind că este Domnul, s-a încins cu haina – pentru că era dezbrăcat – şi s-a aruncat în mare.

Cum e cu putință că Apostolii lui Isus nu-l recunosc pe Isus imediat? Petru, după ce a trăit, s-a plimbat, s-a bucurat împreună cu Isus pentru 3 ani, singur, nu reușește să-l identifice pe Prietenul său cel mare. Are nevoie de ajutorul lui Ioan. Însă, aceste puține rânduri ne spun mult tocmai despre relația noastră cu Isus. Și noi, chiar dacă uneori simțim foarte tare prezența lui aproapre de noi, nu întotdeauna reușim să recunoaștem acțiunea sa în viața noastră, glasul său în activitățile de zi cu zi. De multe ori, avem și noi nevoie, de un “Ioan al nostru”, care – asemenea discipolului pe care Isus îl iubea – ne ajută să-l identificăm pe Isus în viața noastră zilnică.

Poate fi în orice moment o persoană diferită: un prieten, o rudă, un preot chiar și un coleg la serviciu. Pentru aceasta e atât de important faptul de a trăi cu recunoștință și atenție în fiecare zi, fiind gata să-l primim pe Isus când ni se arată nouă pe neașteptate și prin mijlocirea celor din jurul nostru.

Astăzi cine m-ar putea ajuta să-l recunosc pe Isus în activitățile mele obișnuite?

Rugăciune

Si să înapoiem Domnului, Dumnezeu cel Preaînalt şi Sublim,toate bunurile, şi să recunoaştem că de la El vin toate bunurile, şi să-i mulţumim pentru toate, pentru că toate purced de la El. Şi aceluiaşi Preaînalt şi Sublim, unicul Dumnezeu adevărat, Să i se dea şi să primească toată cinstea şi onoarea, toate laudele şi binecuvântările, toată mulţumirea şi toată mărirea, pentru că ale sale sunt toate bunurile şi El singur este Bun. Amin Sfântul Francisc

30305 SharesLikeCommentShare

Exprimaţi-vă opinia