Meditația zilei

Publicatla 8 April 2021

Joi, 8 aprilie 2021

Lc 24,36-39: Pe când vorbeau ei acestea, Isus a stat în mijlocul lor şi le-a spus: „Pace vouă!” Speriaţi şi cuprinşi de teamă, credeau că văd un duh, dar el le-a spus: „De ce v-aţi tulburat şi de ce se ridică aceste gânduri în inima voastră? Priviţi mâinile şi picioarele mele, căci eu sunt!”

Ucenicii sunt cuprinși de spaimă, descurajați și izolați de teama iudeilor. Dar tocmai în acest moment, apare Isus în mijlocul lor, cu salutul păcii, și începe un dialog personal cu ei: „De ce v-ați tulburat?”, invitându-i să privească și să-I atingă mâinile și picioarele, pentru ca ei să-și recapete curajul și pacea. Isus este răbdător și delicat cu ei, nu le face niciun reproș. Din această întâlnire personală cu Isus Înviat, ucenicii își recapătă puterea convingătoare a învierii. Rănile Lui sunt mărturia vie că suferința nu are ultimul cuvânt, căci ele devin izvor de consolare și de bucurie. Într-un moment personal de întâlnire cu Isus, pot să-I vorbesc despre îngrijorările mele, despre suferințele mele?

Rugăciune

Și atunci, de ce mă tem? Dumnezeu e aici, adânc în interiorpentru totdeauna: Viața măreață vibrantă, Iubire scandalos de grosolană,însă inimă ce revine liniștită acasăși Domn ce stăpânește cu înțelepciune. Dar, atunci – de ce mă tem ?David J. Hassel SJ

Exprimaţi-vă opinia