Meditația zilei

Publicatla 1 April 2021

1 aprilie 2021 JOIA SFÂNTĂ (Cina Domnului)

In 13,4-5: „S-a ridicat de la cină, şi-a pus hainele deoparte şi, luând un ştergar, s-a încins. Apoi a turnat apă într-un vas de spălat şi a început să spele picioarele discipolilor şi să le şteargă cu ştergarul cu care era încins.”

Ne aflăm în fața unei scene zguduitoare și suntem invitați să simțim împreună cu Isus; inima Lui este adânc întristată și îndurerată. El a investit în ucenicii Săi, le-a făcut mult bine și i-a iubit fără limită, însă acum, unul dintre aceștia Îl trădează, Îl dă la moarte.În această împrejurare, Isus se ridică, se dezbracă de dumnezeirea Sa și îmbracă firea noastră umană, devine una cu noi. Dumnezeu se coboară încă o dată în mizeria noastră și ne atinge fără ezitare, ne spală, apoi ni se dăruiește într-un mod cu totul nou, prin instituirea Sfintei Euharistii.Tot ceea ce Dumnezeu atinge se curăță și se vindecă, iar speranța și bucuria unei vieți noi renasc în sufletul nostru.

Pot să-mi iau astăzi un timp personal de meditație, prezentându-I lui Isus ceea ce simt că în viața mea este „murdar”, tot ceea ce trebuie atins și vindecat? Îi pot permite și eu lui Isus să mă atingă, într-un mod foarte personal, prin sacramentul reconcilierii sau, dacă este cazul, printr-un gest de iertare față de o persoană sau alta…

Rugăciune

Acesta este cuvântul care exprimă cea mai mare iubire a lui Isus, acea iubire care l-a determinat să se dăruiască pe deplin pentru noi, pe cruce şi sub chipul pâinii. Cuvântul este cel care ne întăreşte atunci când practica iubirii devine dificilă.Îţi mulţumesc, Isuse, cuvintele tale sunt cu adevărat “spirit şi viaţă”!

Exprimaţi-vă opinia