Rugăciunea oferirii zilei

Preasfântă Inimă a lui Isus, eu îți ofer

prin mijlocirea Inimii Neprihănite a Mariei,

Mama Bisericii, în unire cu jertfa euharistică,

rugăciunile și munca, bucuriile și suferințele acestei zile:

pentru iertarea păcatelor, pentru mântuirea tuturor oamenilor,

prin harul Spiritului Sfânt, spre slava lui Dumnezeu Tatăl. Amin.

Intenția de rugăciune a Sfântului Părinte Papa Francisc 

Rugăciunea Universală

Aprilie: Drepturile fundamentale
Să ne rugăm pentru aceia care îşi riscă viaţa luptând pentru drepturile fundamentale în dictaturi, regimuri autoritare şi chiar în democraţiile aflate în criză.

Aș dori să mă adresez din inimă celor care au responsabilități instituționale, cerându-le să pună drepturile omului în centrul tuturor politicilor.

Când sunt încălcate drepturile fundamentale, când unele sunt privilegiate în detrimentul altora, sau atunci când acestea sunt garantate numai anumitor persoane,  atunci apar nedreptăți grave, care la rândul lor alimentează conflictele cu consecințe grele, atât în ​​interiorul națiunilor individuale, cât și în relațiile dintre ele.

Prin urmare, fiecare este chemat să contribuie cu curaj și fermitate respectând drepturile fundamentale ale fiecărei persoane, în special al celor „invizibili”, ale acelora care sunt flămânzi și însetați, goi, bolnavi, străini sau închiși ( Mt 25,35-36) ale acelora care trăiesc la marginea societății sau sunt eliminați de aceasta.

De asemenea, invit bisericile locale, prezente în contexte de criză, să lucreze în favoarea dialogului și a reconcilierii. Papa Francisc

Exprimaţi-vă opinia