Meditația zilei

Publicatla 19 March 2021

Vineri, 19 Martie 2021

Matei 1, 18-20: Maria, fiind logodită cu Iosif, înainte ca ei să fi fost împreună, ea s-a aflat însărcinată de la Duhul Sfânt. Iosif, soţul ei, fiind drept şi nevoind s-o expună, a vrut să o lase în ascuns. Cugetând el la acestea, iată că un înger al Domnului i-a apărut în vis, spunându-i: “Iosif, fiul lui David, nu te teme să o iei pe Maria, soţia ta, căci ceea ce s-a zămislit în ea este de la Duhul Sfânt!”

Ce ai face tu dacă ai afla că logodnica ta este însărcinată neștiind cine ar putea să fie tatăl?

Această întrebare, poate un pic grea, ne ajută să ne punem în pielea lui Iosif pentru a înțelege mai bine măreția sa. El ar fi trebuit să treacă printr-un moment de mare suferință și încercare, în care toate speranțele și certitudinile sale să se prăbușească brusc. Totuși care este primul său gând? Este spre Maria, spre binele aceleia care – aparent – l-a trădat cu cineva. El, uitându cu totul de sine, se gândește cum ar putea să o lase fără să sufere prea mult, fără să fie expusă unei mari dureri. În locul unei firești dorințe de răzbunare – sau cel puțin de a obține dreptatea pe care ar merita-o – Iosif vrea s-o ajute cât mai mult posibil. Și – cum știm cu toții – minunea e după colț. Așa se întâmplă și în viețile noastre. De fiecare dată când lasăm deoparte orice gând negativ pentru a face binele aproapelui nostru – chiar dacă “nu l-ar merita” – se întâmplă un miracol.

Azi, cum aș putea și eu să fac binele aproapelui meu, lasând deoparte orice gând negativ?

Rugăciune

Doamne, fă din mine un instrument al păcii tale: Unde este ură, să aduc Iubire, Unde este ofensă, să aduc Iertare, Unde este dezbinare, să aduc Unire, Unde este îndoială, să aduc Credinţă, Unde este greşeală, să aduc Adevăr, Unde este disperare, să aduc Speranţă, Unde este tristeţe, să aduc Bucurie, Unde este întuneric, să aduc Lumină. Învăţătorule, fă ca eu să nu caut atât să fiu consolat, cât să consolez, Nu atât să fiu înţeles, cât să înţeleg, Nu atât să fiu iubit, cât să iubesc. Întrucât, astfel este: dăruind, primim, iertând, suntem iertaţi, murind, înviem la Viaţa Veşnică.

Exprimaţi-vă opinia