Meditația zilei

Publicatla 18 March 2021

Joi, 18 martie 2021
In 5,36: „Dar eu am o mărturie mai mare decât a lui Ioan, căci lucrurile pe care mi le-a dat Tatăl să le împlinesc – aceste lucruri pe care le fac – dau mărturie despre mine că Tatăl m-a trimis.”

Citind Evanghelia de azi, am putea face un exercițiu de imaginație, așezându-ne alături de Isus, privindu-L și ascultându-L. El se află singur în confruntarea cu iudeii și nu se teme, ci le răspunde într-un mod simplu: „lucrurile pe care le fac dau mărturie despre mine că Tatăl m-a trimis”. Câtă pace se poate simți în cuvintele lui Isus! Roadele faptelor și ale iubirii Lui își au rădăcinile în relația strânsă dintre El și Tatăl, de aceea, nu simte nevoia să ofere alte argumente.

Prezența lui Dumnezeu în inima noastră este un dar care trebuie cerut zilnic, ea umple golul interior și dă sens fiecărei zile, transformând chiar și faptele noastre. Să îngrijim relația noastră cu Isus cu ajutorul inimii. Dumnezeu vorbește cel mai bine atunci când noi devenim tăcuți și liniștiți. Din această relație personală cu El se nasc în noi mișcări lăuntrice care ne conduc să facem binele și să-l facem bine.

Cât de frecvent mă întreb, pe parcursul unei zile, dacă faptele mele dau mărturie despre Dumnezeu?

Rugăciune
Tu care ești în mine mai mult decât mine, fă-mă prezent prezenței Tale!
(Taizé) 

Exprimaţi-vă opinia