Meditația zilei

Publicatla 17 March 2021

Miercuri, 17 Martie – Sfântul Patriciu –

„Nu caut voinţa mea, ci voinţa celui care m-a trimis” (Ioan, 30)

Sfântul Patriciu, apostolul și patronul Irlandei, a semănat din belșug, cu înțelepciune și răbdare Sfânta Evanghelie. El a recunoscut că toată munca sa misionară este răspunsul la o poruncă dumnezeiască, iar munca sa a dat roade care s-au păstrat de-a lungul veacurilor. Precum Isus ne învață în Sfânta Evanghelie, acest sfânt a făcut « voința celui care l-a trimis ».

Să-l rugăm astăzi pe Sfântul Patriciu să ne ocrotească, pentru a vedea clar misiunea încredințată nouă și pentru a o duce la îndeplinire aducându-i roade de iubire, speranță și încredere deplină Tatălui.

Rugăciune

Puterea Cerurilor,Lumina Soarelui,Strălucirea lunii,Splendoarea focului,Viteza luminii,Iuțeala vântului,Adâncimea mării,Stabilitatea pământului,Fermitatea pietrei.Mă înalț astăzi prinPuterea lui Dumnezeu care să mă călăuzeascăForța lui Dumnezeu care să mă susținăÎnțelepciunea lui Dumnezeu care să mă ghidezeOchiul lui Dumnezeu care să se uite înaintea mea,Urechea lui Dumnezeu care să mă audă,Cuvântul lui Dumnezeu care să vorbeasca pentru mine,Mâna lui Dumnezeu care să mă ocrotească,Scutul lui Dumnezeu care să mă protejeze.Cristos cu mine,Cristos înaintea mea,Cristos în spatele meu,Cristos înăuntrul meu,Cristos dedesubtul meu,Cristos deasupra mea,Cristos de-a dreapta mea,Cristos de-a stanga mea,Cristos când mă întind,Cristos când mă așez,Cristos când mă ridic,Cristos în inima fiecărui om care se gândește la mine,Cristos în gura fiecărui care vorbește de mine,Cristos în fiecare ochi care mă vede,Cristos în fiecare ureche care mă aude. (Sf. Patriciu)

Exprimaţi-vă opinia