Meditația zilei

Publicatla 16 March 2021

Marți, 16 martie 2021

„Omul a plecat şi le-a făcut cunoscut iudeilor că Isus este cel care l-a vindecat.” (Ioan 5,15)

Evanghelia zilei de azi ne atinge prin gestul eliberator al lui Isus, care vindecă „un om care era bolnav de treizeci şi opt de ani”. Milostivirea, dar și puterea, cu care acest om este ridicat din neputință, după ani întregi de suferință, caracterizează o inimă plină de iubire, măreață, atotcuprinzătoare, atotputernică. Însă nu putem medita acest fragment evanghelic fără a ne opri asupra vocii bolnavului, care rostește o singură replică directă: „nu am om…”, nu am ajutor.

Câte dintre persoanele pe care le cunoaștem într-o viață strigă, în străfundul inimilor lor, în paralizia sau orbirea lor spirituală, după un om care să le îndrume spre Cristos? De câte ori nu ne-am dorit, la rândul nostru, o bună îndrumare, un strop de ajutor?

Să privim cu atenție la propria realitate zilnică. Cine are mai mare nevoie, în jurul meu, să audă vestea cea bună adusă de Isus?

Rugăciune

Învață-mă să-i ascult, O, Dumnezeule,pe aceia care-mi sunt aproape,familia, prietenii, colegii de muncă.Ajută-mă să conștientizez căindiferent de vorbele pe care le aud,mesajul este:„Acceptă persoana care sunt eu. Ascultă-mă.”Învață-mă să-i ascult, Dumnezeul meu purtător de grijă,pe aceia care sunt departe de mine –șoapta celui fără speranță,pledoaria celui uitat,plânsul celui chinuit.[…]Învață-mă, Doamne, să ascult. Amin.- adaptată de John Veltri

19194 SharesLikeCommentShare

Exprimaţi-vă opinia