Meditația zilei

Publicatla 15 March 2021

Luni 15 martie 2021

«Doamne, coboară înainte de a muri copilul meu! Isus i-a zis: Mergi, fiul tău trăiește!» (In 4, 50b).

Boala…de multă ori am trăit și am experimentat pe propria piele ce înseamnă să fi bolnav sau cum este să știi pe un altul apropiat în suferință fizică sau sufletească. Boala în general te dezorientează, te determină să încetinești pașii de fiecare zi și altele…și altele ca acestea. Isus a venit în lume pentru a intra în viața noastră, deseori marcată de situații de boală și de moarte. Dar nu asemenea unui iluzionist, ci ca singurul care aduce pace și transformare în inimă și în trup.

Contextul fragmentului evanghelic de astăzi este dragostea de tată, dragoste care-l împinge pe un funcționar regesc să îl caute pe Isus și să-l roage să-i vindece fiul grav bolnav. Vine de departe, dar nu-l înspăimântă distanța, are curajul și îndrăzneala de a veni în fața Domnului Isus și a-i cere simplu și direct «luna de pe cer»: aceea de a-și vedea fiul sănătos și viu. Credința stăruitoare a unui tată iubitor nu poate rămâne fără răspuns din partea lui Isus.

Ce trezește în sufletul meu un asemenea gest de iubire?

Isuse, este momentul să ne rugăm pentru părinții noștri și să ți-i încredințăm. Suntem conștienți că nu există o școală pentru părinți, dar cu toate acestea te rugăm înmulțește-le dragostea, sporește-le curajul și dăruiește-le forța de a trece peste orice obstacol, după sfântă voia Ta. Amin.

Exprimaţi-vă opinia