Meditația zilei

Publicatla 10 March 2021

Miercuri, 10 martie 2021

„Numai fii atent la tine şi păzeşte-ţi cu grijă sufletul, ca să nu uiţi lucrurile pe care le-au văzut ochii tăi şi ca să nu-ţi iasă din inimă în toate zilele vieţii tale şi să le transmiţi fiilor tăi şi fiilor fiilor tăi!” (Deuteronom 9)

Ori de câte ori îl chemăm pe Dumnezeu, El este atât de aproape. Locul și timpul în care Dumnezeu trăiește în noi este aici și acum. Prin atenția noastră, devenim conștienți de prezența Sa, și avem vie în memorie porunca pe care a împlinit-o prin Fiul Său. Dumnezeu nu ne cere lucruri multe și grele, El vrea doar să trăim și să iubim, astfel punând în aplicare legile Sale.

Atenția este un lucru foarte important care ne ajută să ne centrăm pe ceea ce contează. Când suntem focusați pe misiunea de a iubi, avem grijă de sufletul nostru și de sufletul celorlalți, căci atunci când noi iubim, și cei din jurul nostru învață să iubească.

Tu cum iubești astăzi?

Rugăciune

O Dumnezeule, îmi doresc ca de azi înainte să devin primul om conștient de tot ceea ce lumea iubește, caută și pătimește. Vreau să fiu primul care caută, empatizează și suferă; primul care se deschide și se sacrifică, pentru a deveni mai uman mai nobil pe pământ decât oricare dintre slujitorii lumii.

Exprimaţi-vă opinia