Meditația zilei

Publicatla 9 March 2021

Marți, 9 martie 2021

„Stăpânului i s-a făcut milă de servitorul acela, l-a lăsat să plece şi i-a iertat datoria.” (Matei 18,27)

Evanghelia acestei zile cuprinde o minunată lecție despre iertare, aducând împreună, în firul narativ al unei parabole, iertarea infinită a lui Dumnezeu în contrast cu dificultatea de a ierta specifică omului. Această narațiune, formulată ca răspuns la întrebarea lui Petru, „de câte ori să-l iert pe fratele meu care greşeşte împotriva mea?”, ne amintește că doar înțelegând cât de mult a fost iubit și câtă milostivire a fost revărsată asupra lui omul poate la rândul său să ierte din adâncul inimii.

Răspunsul se află, încă o dată, în Inima Tatălui, o inimă care freamătă de iubire, o inimă care iartă la nesfârșit și care primește sufletul zdrobit și duhul umilit. După această Inimă trebuie să se modeleze și inima omului, astfel încât el să devină desăvârșit, precum Tatăl său ceresc desăvârșit este (Matei 5,48).

Obișnuiesc să Îi cer lui Dumnezeu, în rugăciune, harul de a-l ierta din inimă pe fratele meu?

Rugăciune

Doamne Cristoase, ajută-ne să vedem ceea cene aduce împreună, nu ceea ce ne separă.Pentru că atunci când vedem doar ceea ce ne separă,prea des conștientizăm ceea ce e-n neregulă cu ceilalţi.Le vedem doar greşelile şi slăbiciunile,interpretându-le faptele ca veninddin răutate sau ură mai degrabă decât din frică.Chiar confruntat fiind cu răul, Doamne,ne-ai iertat şi te-ai sacrificatmai degrabă decât să cauţi răzbunare.Învaţă-ne să facem şi noi la fel prin puterea Spiritului tău.- William Breault SJ

772 Comments3 SharesLikeCommentShare

Exprimaţi-vă opinia