Meditația zilei

Publicatla 5 March 2021

Vineri, 5 martie 2021Matei 21, 38:

„Însă viticultorii, când l-au văzut pe fiu, au zis între ei: Acesta este moştenitorul. Haideţi să-l ucidem ca să avem moştenirea lui!”.Tot ceea ce se întâmplă în viața noastră, ne poate vorbi despre Dumnezeu și despre iubirea Sa pentru noi. Chiar și în situațiile cele mai grele putem găsi picăturile iubirii sale. O inimă deschisă către Dumnezeu ne permite să ne plimbăm prin viață cu acest gând: „Unde îl voi găsi pe Dumnezeu printre lucrurile și persoanele pe care mi le trimite în ziua de astăzi?”.

Acest gând ne ajută să abordăm viața, nu cu o dorință de a primi beneficiile și avantajele personale, asemenea viticultorilor ucigași, ci cu o dorință de a ne dărui pe noi înșine. Doar așa putem să-L descoperim pe Dumnezeu în cele mai neașteptate situații, doar așa creativitatea, iubirea și frumusețea lui Dumnezeu ne poate surprinde în viața noastră. Doar așa „Piatra pe care au dispreţuit-o constructorii, poate deveni piatră unghiulară”.

Care piatră pe care o disprețuiesc poate deveni astăzi piatră unghiulară pentru mine?

Rugăciune

Si să înapoiem Domnului, Dumnezeu cel Preaînalt şi Sublim, toate bunurile, şi să recunoaştem că de la el vin toate bunurile, şi să-i mulţumim pentru toate, pentru că toate purced de la el. Şi aceluiaşi Preaînalt şi Sublim, unicul Dumnezeu adevărat, Să i se dea şi să primească toată cinstea şi onoarea, toate laudele şi binecuvântările, toată mulţumirea şi toată mărirea, pentru că ale sale sunt toate bunurile şi El singur este Bun. Amin

Exprimaţi-vă opinia