Meditația zilei

Publicatla 4 March 2021

Joi, 4 martie 2021â

Lc 16,29: Dar Abraham i-a spus: „Îi au pe Moise şi pe Profeţi: să asculte de ei!”

Pentru a-i răspunde omului bogat, Abraham nu se justifică, ci o face într-un mod simplu, îi reamintește de ascultare…Isus ne cheamă să vedem semnele prezenței Sale și lucrarea Sa în viața noastră, să ascultăm vocea Lui și să ne lăsăm călăuziți de cei care au fost împuterniciți de El. Viața săracilor și a bogaților de atunci, într-un mod sau altul, continuă și astăzi. În fiecare zi, Îl putem întâlni pe Isus în ei, însă avem nevoie de o atenție delicată, pentru a nu rămâne „surzi” la glasul Lui. Să cerem harul unei priviri contemplative, pentru a trăi fraternitatea și bunătatea față de ei, dar și între noi.

Să încercăm astăzi să fim sensibili la nevoile celor din jurul nostru: există, poate, în viața noastră persoane care au nevoie de un cuvânt bun? De o privire caldă sau de o încurajare? Prin aceste gesturi mici, putem și noi să continuăm lucrarea lui Dumnezeu, să vindecăm și să dăruim speranță!

Rugăciune

Domnul să ne dea harul de a trăi în deplină fraternitate cu frații și surorile noastre, rugându-ne unii pentru alții, deschiși față de toți. (Papa Francisc)

Exprimaţi-vă opinia