Meditația zilei

Publicatla 3 March 2021

Miercuri, 3 martie 2021

„Cine vrea să devină mare între voi să fie sclavul vostru şi cine vrea să fie primul între voi să fie servitorul vostru aşa cum Fiul Omului nu a venit ca să fie slujit, ci ca să slujească şi să-şi dea viaţa ca răscumpărare pentru mulţi!” (Matei 20, 17-28)

Omul a fost creat din iubire pentru a fi fericit, dar adesea ne abatem de la drumul către fericire, și din oameni fericiți ne transformăm în oameni “căutători de fericire”. Se spune că adevărata fericire constă în a-i face pe ceilalți fericiți. Atunci când te dăruiești pe tine însuți, atunci când dai la oparte vălul ego-ului propriu care acoperă esența divină din tine, atunci îl poți descoperi pe Dumnezeu care este prezent în tine, și poți trăi fericirea veșnică încă de pe Pământ.

Isus ne explică felul în care putem ajunge în Împărăția Sa, atingând fericirea, oferindu-ne pe noi înșine celorlalți, și lăsând lumina harului Său să conducă în noi. El ne învață cum să trăim fericirea, și cum să stăm la dispoziția celorlalți, slujindu-le nevoilor lor, iubind totodată ceea ce Dumnezeu a pus în noi.

Cum trăiesc eu fericirea?

Rugăciune

Doamne Dumnezeul meu, Învață-mă să fiu generos. Învață-mă să-ți slujesc fără să mă gândesc la preț, Să lupt fără să iau seama la răni ;Să trudesc fără să caut odihnă, Să muncesc fără să cer răsplată Decât aceea de a ști că împlinesc voia ta.

22228 SharesLikeCommentShare

Exprimaţi-vă opinia