Meditația zilei

Publicatla 2 March 2021

Marți, 2 martie 2021

„Cel mai mare dintre voi să fie slujitorul vostru! Căci oricine se va înălţa va fi umilit şi oricine se va umili va fi înălţat!” (Matei 23,11-12)

Isus ne învață, prin însăși viața Sa, prin însăși moartea Sa pe cruce, cât de importantă este, pentru drumul nostru de credință, lecția umilinței. Acest timp de post și reculegere este o perioadă potrivită pentru a medita la umilința pe care El nu doar a predicat-o, ci a și trăit-o, lăsându-ne astfel exemplul suprem al dăruirii de sine.

Să-L rugăm ca inimile noastre să fie, îndeosebi în această perioadă, deschise și umile; să devenim asemenea copiilor, pentru a putea intra în împărăția cerurilor.

Știu să Îi deschid inima mea lui Dumnezeu, asemenea unui copil care se încredințează în brațele iubitoare ale tatălui său?

Rugăciune pentru umilință

Doamne, dă-mi un profund simț al umorului, nu al înfumurării. Dă-mi să-mi cunosc absurditățile înainte de a face fapte absurde. Ajută-mă să înțeleg că atunci când acționez cu umilință ființa mea e mai umană, mai demnă de încredere și mai vrednică de prețuirea ta.- Daniel Lord SJ

Exprimaţi-vă opinia