Meditatia zilei

Publicatla 22 February 2021

Luni 22 februarie 2021

«Cine spun oamenii că este Fiul Omului?» (Mc 16, 13)

De nenumărate ori Mântuitorul Isus se numește pe sine însuși cu acest titlu de «Fiu al Omului», considerându-se unul dintre noi. Venirea sa în lume a însemnat asumarea propriei noastre naturi umane, cu tot ceea ce presupunea ea, cu bucurii și cu dureri, pentru a ne înțelege în profunzimea noastră de oameni ai vieții de toate zilele.Acum Isus are posibilitatea de a sta «cu cărțile pe față» alături de ucenicii săi pentru a-i întreba de propria sa identitate: «Cine zic oamenii că sunt Eu?» Este o întrebare firească, umană, am zice, deoarece în viața de fiecare zi ca oameni avem nevoie și de feedback-ul celor de lângă noi.Isus își manifestase puterea sa în lume, prin predicile sale, dar mai ales prin atâtea vindecări, la care ucenicii săi fuseseră martori.

Este ușor să răspunzi întrebării lui Isus ce cred «alții», «lumea», pentru că nu te implică în niciun fel. Atunci când întrebarea devine mai serioasă, «Dar voicine spuneţi că sunt?», cere seriozitate și responsabilitate.Petru, figură emblematică în Evanghelie prin spontaneitatea răspunsurilor sale, spune un cuvânt enorm de puternic, cu o mare greutate religioasă: «Tu ești Cristos, Fiul Dumnezeului celui viu».

L-am admirat mereu pe Sfântul Petru pentru replica sa, inspirată de data acesta, cuvinte carenu dezvălui doar spontanei tate sau inspirație, ci o tulburătoare și profundă mărturisire de credință.

Isus te întreabă azi precum odinioară pe apostoli: «Tu cine zici că sunt Eu?»

Rugăciune

Doamne Isuse, am momente în viață când nu mai știu ce să mai cred, parcă nu mai sunt sigur că Tu ești lângă mine în situațiile concrete pe care le trăiesc. Întrebarea ce-ai adresat- o ucenicilor tăi mă determină să răspund și eu cu Petru, nu din știința mea, ci din încredințarea întine: Tu ești Cristosul, Fiul Dumnezeului celui viu.

22224 Comments6 SharesLikeCommentShare

Exprimaţi-vă opinia