Meditația zilei

Publicatla 15 February 2021

Luni 15 februarie 2021

«De ce caută generaţia aceasta un semn? Adevăr vă spun, niciun semn nu va fi dat generaţiei acesteia. Şi, lăsându-i, s-a urcat din nou în barcă şi a plecat spre celălalt ţărm.» (Mc 8,12-13)

În viața sa publică, Isus a avut destule discuții aprinse cu fariseii, care prin felul în care puneau problema încercau să-l tragă de limbă în privința unor subiecte tabu precum divorțul, pedepsirea adulterului, impozitul (dajdia) către Cezarul etc. Dar până la urmă ce problemă aveau cu acest rabin nonconformist din Nazaret?

Un oraș din Galileea neamurilor, adică dintr-o regiune nu prea curată la nivel de credință și de neam evreiesc. Puritatea venea automat de la Ierusalim, nu din altă parte. Cu toate că fariseii înțelegeau perfect subtilitatea discursului Mântuitorului, inima lor era închisă acestui nou cuvânt al Domnului Cristos, nou care presupune eliberare, gratuitate, umanitateși până la urmă plinătate a vieții omului alături Dumnezeu. Evident închiderea față de cuvintele lui Isus putea veni din frică, din ideologie, dar poate și din comoditatea de a risca, de a ieși din propriile structuri mentale și religioase.

Cine știe? De aceea ei cer un «semn» din cer, dar nici acesta spre edificarea credinței lor, a dilemelor ce le aveau, ci pentru ispitirea lui Dumnezeu, fără să întrevadă faptul că Isus în persoană este SEMNUL lui Dumnezeu, Imaginea perfectă a Tatălui. Haideți să mergem la viața noastră și poate la Examenul de conștiință, în care nu contabilizăm bunele și relele doar de dragul numărării, ci descoperim în acestea semnele prezenței Mântuitorului Isus în viața noastră de fiecare zi, în alegerile noastre, în experiențele trăite etc.

Cum pot recunoaște mai clar semnele prezenței Mântuitorului în viața mea concretă?

Rugăciune

Doamne Isuse, fă-mă să-ți recunosc pecetea slavei tale pe drumul vieții mele. Fă-mă sărecunosc plin de curaj semnele iubirii tale în tot ceea ce mi se întâmplă. Nu lăsa ca încrederea measă slăbească, dar fă-mă să devin lumină de speranță pentru toți cei care te caută. Amin.

Exprimaţi-vă opinia