Meditația zilei

Publicatla 8 February 2021

Luni 8 februarie 2021

«Şi, oriunde intra Isus, în sate, în cetăţi sau cătune, îi puneau pe cei suferinzi în pieţe şi-icereau voie să-i atingă chiar şi numai ciucurii hainei. Şi câți se atingeau de El se vindecau». (Mc 6,56)

Isus cutreiera întrega Palestină, ne spune textul evanghelic, iar prezența sa nu era trecută cu vederea: de nimeni. Pe unii îi lăsa scandalizați de faptul că propovăduiește iertarea gratuită a lui Dumnezeu, alții din periferiile lumii îl primeau cu toată simplitatea și credința lor genuină.Între aceștia sunt nenumăratele persoane suferinde. Suferința (fizică sau interioară) este întotdeauna o provocare pentru omul din toate timpurile: o provocare în felul cum această suferință trebuie abordată și cum trebuie integrată în propria existență.

Isus întră în realitatea suferinței umane nu pentru a o șterge, dar pentru a-i da un sens, un nume: acela de a fi alături de cel suferindprin prezență, prin empatie, prin umanitate.I se dusese vestea prin zonă că Isus era un vindecător (taumaturg): de aceea lumea căuta să-lvadă, să-l asculte, dar mai ales să-l atingă. Și spune textul evanghelic de cei care se atingeau de haina sa dobândeau vindecare.

Atingerea! Eh, în aceste timpuri legate de criza sanitară atingerea este mai mult decât evitată, din rațiuni pertinente, evident. Și totuși atingerea, contactul, apropierea rămân coordonatele comunicării între oameni. Isus cutreieră și astăzi Palestina propriei mele vieți: să am ochi să-l descopăr în propria-mi viață, să am inima deschisă în a-i asculta vocea clară, dar și dorința de a mă lăsa vindecat și eliberat de atâtea frici, neajunsuri și blocaje.

Înaintea Mântuitorului Cristos ce sens dau suferinței mele?

Rugăciune

Întoarce-ți Doamne privirea ta iubitoare asupra noastră: la fricile noastre, la egoismelenoastre, la rănile noastre, trupești și sufletești! Vindecă prin puterea și mângâierea Sfântului Spirit infirmitățile noastre. Deschide-ne ochii pentru a te vedea în fiecare persoană pe care o întâlnim.Arată-ți Doamne prezența tămăduitoare în propria noastră viață. Amin!

Exprimaţi-vă opinia