Meditația zilei

Publicatla 6 February 2021

Sâmbătă, 6 februarie 2021

Mc 6, 34: „Coborând, Isus a văzut o mare mulțime și i s-a făcut milă de ei pentru că erau ca oile care nu au păstor; și a început să-i învețe multe”.

Fragmentul din evanghelia după sfântul Marcu ne relatează în numai câteva cuvinte cine era Isus. În primul rând, era uman față de ucenici. Vedea că erau obosiți după lungile misiuni și le permitea un moment de pauză. Înțelegea beneficiul de a sta și a te ruga pentru a putea mărturisi mai departe iubirea lui Dumnezeu.

În al doilea rând, era milostiv față de mulțime, față de toți aceia care au văzut în El o altfel de autoritate. Era un om coerent, echilibrat, empatic. Vedea nevoile celorlalți și le dădea o maximă importanță. Nu se gândea mai întâi la ale sale și apoi dacă mai rămânea ceva timp, să vadă și pe ale aproapelui. Am spune noi, “era trup și suflet”. Să învățăm, așadar, de la Isus cum să fim oameni între oameni, cu privirea îndreptată spre cele sfinte.

Tu cum îl vezi pe Isus în viața ta?

Rugăciune

Doamne, dăruiește-mi harul de a ști să stau cu Tine pentru a învăța să iubesc, să fiu milostiv, să fiu mai uman, să privesc pe cei din jurul meu cu privirea Ta!

Exprimaţi-vă opinia