Meditația zilei

Publicatla 5 February 2021

Vineri, 5 februarie 2021

Marcu 6, 24: Atunci ea, ieşind, a spus mamei sale: “Ce să cer?” Aceasta i-a zis: “Capul lui Ioan Botezătorul”.”

Ce să cer? Cât de importante sunt aceste cuvinte, care merg direct în profunzimea existenței noastre. Unele dintre lucrurile vitale din ființa noastră sunt dorințele noastre. Ele ne individualizează, făcând din noi o ființă specială, distinctă de toate celelalte: noi suntem dorințele noastre. A descoperi ceea ce vreau eu, înseamnă a descoperi ceea ce sunt. Drumul spre adevărul meu și – prin urmare – spre fericirea mea, este acela de a descoperi care sunt dorințele cele mai autentice ale inimii mele, care este vocația mea.

Isus ne asigură despre asta. Așadar, nu e întâmplator că Isus îl întreabă astfel pe orbul Bartimeu: „Ce vrei să fac pentru tine?”, adică “spune-mi ce este ceea ce vrei cel mai mult?”. Deci greșeala cea mai mare pe care o putem face în viața noastră, este aceea de a trăda ceea ce suntem, de a trăda vocația noastră. De câte ori, nu facem așa ceva doar pentru a ne adapta la așteptările celorlalți de la noi? De exemplu, la așteptările pe care le au părinții, rudele sau prietenii ? Aceasta este aceeași cu greșeala pe care o face și fiica lui Irod. În loc să-și întrebe inima spre ceea ce vrea cu adevărat, o întreabă pe mama sa, iar rezultatul acestei trădări a personalității sale este moartea lui Ioan Botezătorul.

Pentru a nu confunda așteptările celorlalți de la noi cu dorințele noastre, trebuie să ne retragem în liniște, trebuie să ne deschidem inima în fața lui Dumnezeu pentru a descoperi adevărul nostru.

Până la urmă, nu face așa chiar și Isus când – înaintea alegerii apostolilor săi – se retrage pe munte pentru o noapte întreagă? Ce să-i cer astăzi Lui Dumnezeu?

Rugăciune

Mărturiile tale sunt minunate, de aceea, sufletul meu le păzeşte cu fidelitate. Explicarea cuvintelor tale dă lumină şi pricepere celor nepricepuţi. Îmi deschid gura, căci ard de sete, pentru că sunt însetat de poruncile tale. Îndreaptă-ţi faţa spre mine şi îndură-te, după judecata celor care iubesc numele tău! Fă statornici paşii mei după cuvântul tău şi să nu aibă putere asupra mea nicio nelegiuire! Scapă-mă de oprimarea omului şi voi păzi orânduirile tale! Luminează-ţi faţa pentru slujitorul tău şi învaţă-mă hotărârile tale!Psalmul 139 (129 – 135)

44442 Comments19 SharesLikeCommentShare

Exprimaţi-vă opinia