Meditația zilei

Publicatla 2 February 2021

Marți, 2 februarie 2021: ÎNTÂMPINAREA DOMNULUI

[…] l-a luat în braţe şi l-a binecuvântat pe Dumnezeu, spunând: «Acum, slobozeşte-l pe slujitorul tău, Stăpâne, după cuvântul tău, în pace, căci au văzut ochii mei mântuirea ta, pe care ai pregătit-o înaintea tuturor popoarelor, lumină spre luminarea neamurilor şi slava poporului tău, Israel!»” (Luca 2, 28-32)

Întâmpinarea lui Isus de către Simeon, în ziua prezentării Sale în templul din Ierusalim, reprezintă un moment de revelație a măreției acestui Sfânt copil. „Condus de Duhul Sfânt”, Simeon Îl recunoaște pe Mesia, cel de veacuri așteptat, și Îi anunță misiunea pe pământ. Să reflectăm, azi, la inima deschisă a acestui om drept, care, așteptând în tăcere timp de ani de zile, a fost pregătit să Îl recunoască pe Domnul Său.

Dar să medităm și la inima maternă a Mariei, care, oferindu-și Fiul în templul din Ierusalim, Îl abandonează pe deplin în brațele Tatălui Său Ceresc, pentru a deveni, cu prețul suferinței și al încercării, „un mare preot îndurător” (Evrei 2,17).

Rugăciunile noastre să se îndrepte, astăzi, cu ocazia Zilei Mondiale a Persoanelor Consacrate, și spre toți aceia care, ascultând glasul lui Cristos, l-au urmat cu fidelitate și în mod desăvârșit. Le mulțumim pentru bucuria și disponibilitatea cu care sunt mereu și în toate alături de noi.

Pot să mă opresc, azi, preț de câteva minute, în fața unui tabernacol, pentru a-L saluta și întâmpina pe Domnul meu?

Rugăciune

M-am jertfit în mod gratuitMaiestății Tale Divine,atât în viață, cât și în moarte,și nădăjduiesc că îmi vei dahar și putere s-o împlinesc.Aceasta este tot ce doresc. Amin.- Sf. Edmund Campion SJ

Exprimaţi-vă opinia