Meditația zilei

Publicatla 29 January 2021

Vineri, 29 Ianuarie 2021

Marcu 4, 26-27: Aşa este împărăţia lui Dumnezeu: ca un om care aruncă sămânţa în pământ şi, fie că doarme, fie că se scoală, noaptea şi ziua, sămânţa răsare şi creşte, nici el nu ştie cum.

Este o poveste despre un preot care, o dată, în mijlocul celebrării unui botez, și-a dat seama că nimeni nu era nici atent nici interesat de ceea ce se întâmpla și de liturghie. Un pic descurajat, preotul s-a întrebat dacă avea rost să mai spună predica. Îndemnat de un sentiment al datoriei și al misiunii, a hotărât să vorbească în orice condiții. După câteva ore, s-a dus la el fotograful care făcuse pozele la botez. Foarte mulțumit și emoționat, cu lacrimi în ochi, i-a spus preotului: „Îți mulțumesc pentru cuvintele tale. M-au mișcat foarte mult”. Din acel moment viața fotografului s-a schimbat. Ei bine, așa e.

Chiar dacă nu avem controlul asupra a ceea ce facem și, de multe ori, ni se pare că degeaba lucrăm și iubim spre binele celorlalți, nu e așa. Cum ne arată exemplul semănătorului, chiar dacă rezultatul lucrării noastre nu depinde doar de noi, fără aceasta nu s-ar întâmpla nimic. Până la urmă noi nu suntem chemați la cine știe ce rezultate. Noi suntem chemați la iubire. Și orice gest de iubire – si numai un zâmbet – nu e zadarnic. Putem să spunem că raiul pe pământ se construiește prin gesturi de iubire gratuită: Aşa este împărăţia lui Dumnezeu.

Ce gesturi de iubire – aparent zadarnice – voi face astăzi?Rugăciune

Doamne, fă din mine un instrument al păcii tale: Unde este ură, să aduc Iubire, Unde este ofensă, să aduc Iertare, Unde este dezbinare, să aduc Unire, Unde este îndoială, să aduc Credinţă, Unde este greşeală, să aduc Adevăr, Unde este disperare, să aduc Speranţă, Unde este tristeţe, să aduc Bucurie, Unde este întuneric, să aduc Lumină. Învăţătorule, fă ca eu să nu caut atât să fiu consolat, cât să consolez, Nu atât să fiu înţeles, cât să înţeleg, Nu atât să fiu iubit, cât să iubesc. Întrucât, astfel este: dăruind, primim, iertând, suntem iertaţi, murind, înviem la Viaţa Veşnică.

Exprimaţi-vă opinia