Meditația zilei

Publicatla 21 January 2021

Vineri, 22 Ianuarie 2021

Marcu 3, 13-15: În acel timp, Isus s-a urcat pe munte şi i-a chemat pe cei pe care i-a voit el, iar ei au venit la el. A constituit doisprezece, pe care i-a numit şi apostoli, ca să fie cu el, să-i trimită să predice şi să aibă puterea să scoată diavolii.Isus, chamându-i pe cei doisprezece, i-a chemat pe cei pe care i-a voit el.

Aceasta înseamnă că pe noi toți, nimeni nu este exclus, fiecare este dorit de el, este chemat de el. De fapt numărul discipolilor săi nu e întâmplător. Numărul doisprezece este un număr foarte semnificativ, de multe ori folosit ca simbol al bisericii universale; cei doisprezece suntem noi toți ca mădulare ale bisericii. Și, mai ales, nu ne cheamă după calitățile noastre. Altfel nu i-ar fi chemat pe Levi, pe Petru (căruia în ciuda trădării sale, i-a încredințat Biserica), și mai ales pe Iuda.

În plus, faptul că noi toți suntem chemați, ne vorbește și despre fraternitatea dintre noi. De obicei când ne gândim la chemarea lui Isus, ne gândim doar la chemarea noastră personală.

Ce înseamnă pentru mine? Cum pot eu să ascult vocea lui Isus? Însă, putem arunca privirea și spre chemarea celorlalți. Ce înseamnă că aproapele meu este chemat la fel ca mine? Pot eu să-l ajut pe el să asculte vocea lui Isus? Acestea sunt întrebări care ne pot ajuta în meditația noastră de astăzi.Care este legatura dintre chemarea mea și aceea a aproapelui meu?

Rugăciune

Domnul să te binecuvânteze şi să te păzească. Să-ţi arate faţa lui şi să se îndure de tine. El să-şi îndrepte privirea spre tineşi să-ţi dea pacea. Dumnezeu să te binecuvânteze, frate (Leon).Binecuvântare pentru fratele (Leon), Sfântul Francisc

Exprimaţi-vă opinia