Meditația zilei

Publicatla 21 January 2021

Joi, 21 ianuarie 2021

Ps 39: 8 „Iată, vin, Doamne, să împlinesc voinţa ta!”

Refrenul psalmului din Liturghia de azi ar putea fi răspunsul nostru la chemarea lui Dumnezeu pentru timpul în care ne aflăm: Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştinilor. Să redescoperim, într-un mod personal, dorinţa arzătoare de unitate pe care Dumnezeu o are pentru noi. Ne putem începe ziua spunându-I lui Isus: „Iată, vin!” și încercând să menținem în toate relațiile noastre cu ceilalți pacea și unitatea.

Îmi propun să mă opresc astăzi timp de câteva minute, rugându-mă pentru pace și unitate în lume, dar și reflectând la relațiile mele cu aproapele, cu familia și comunitatea mea.

Cum contribui eu la unitatea între oameni, între creștini?

Rugăciune

În pace să ne rugăm Domnului:Doamne, tu ești viticultorul care ne îngrijește cu iubire.Tu ne chemi să vedem frumusețea care este în fiecare mlădiță unită cu vița și frumusețea fiecărei persoane.Însă, de multe ori, noi, Doamne, ne temem de diferență,ne concentrăm pe noi înșine,încrederea noastră în tine se estompeazăși dușmănia crește între noi.Vino, Doamne, și îndreaptă din nou inimile noastre spre tine.Dă-ne să trăim din iertarea ta pentru a putea merge împreună lăudând numele tău.

( text luat din Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor, 2021)

Exprimaţi-vă opinia