Meditația zilei

Publicatla 11 January 2021

Luni, 11 ianuarie 2021

„Veniţi după mine şi vă voi face pescari de oameni. Lăsând îndată năvoadele, l-au urmat”. Mc 1, 17-18

A fi pescar presupune o barcă, mreje și o mare sau un lac din care să pescuiești. Așa era și pe timpul lui Isus, când pe malul lacului Genezaret din Galileea El trecea pentru a intra în contact cu omul care lucrează. Frumusețea lucrării lui Dumnezeu stă în aceea că îl caută pe om tocmai în realitatea vieții sale de fiecare zi, în munca sa concretă.

Nu contează cât randament a dat sau nu în respectiva zi, câți pești a prins sau câte ore a stat concentrat la locul său de muncă… Isus intră în viața omului care lucrează pentru a-l chema pe acesta la o muncă și mai nobilă, și mai profundă: aceea de a-l urma, de a fi cu El. Acea muncă de a fi «pescari» nu de pești, ci de oameni, prin exemplu, prin mărturie, prin bunătate, prin ascultare, dar mai ales prin promptitudine.

Ce-i spun lui Isus care mă cheamă să-l urmez tocmai în viața mea de fiecare zi?

Rugăciune

„Isuse, simt în mine dorința de a-ți fi pe plac dar, în același timp, nu mă simt în stare să fac aceasta fără lumina și ajutorul deosebit pe care îl pot avea numai de la tine.Facă-se voia ta în mine, chiar dacă nu e încă voia mea”. (Sf. Claudiu la Colombiere sj)

Exprimaţi-vă opinia