Meditația zilei

Publicatla 7 January 2021

Joi, 7 ianuarie 2021

Ioan 3,22-4,6: „Iubiţilor, să nu daţi crezare oricărui duh, ci discerneţi duhurile dacă sunt de la Dumnezeu. Prin aceasta îl cunoaşteţi pe Duhul lui Dumnezeu: orice duh care îl mărturiseşte pe Isus Cristos venit în trup este de la Dumnezeu.”

La puține zile după începerea Noului An, suntem invitați să trăim discernământul și să aducem înaintea lui Dumnezeu, în rugăciune, toate planurile și dorințele noastre. Ori de câte ori inima și voința ne sunt mișcate spre o convertire sinceră și atrase de înfăptuirea Binelui, în noi acționează Spiritul cel bun.În decursul acestui an, poate vom trece prin experiența consolărilor și a dezolărilor sau vom întâlni situații concrete în care vom fi nevoiți să discernem spiritele și să facem alegeri, însă nu trebuie să ne îngrijorăm; Isus s-a întrupat exact aici, în realitatea mea și a ta, și este bine să nu uităm acest lucru.

Bucuria sau tristețea, pacea sau neliniștea ar putea fi semne, suficient de clare, în toate alegerile noastre.

Având mereu privirea îndreptată spre Isus și alegându-L pe El, uneori chiar împotriva tendințelor noastre naturale, vom primi harul de a învinge greutățile.Să cerem astăzi harul „indiferenței” față de orice viciu sau atașament din viața noastră și, astfel, să devenim liberi față de ele, pentru a-I permite lui Isus să lucreze în noi și să ne modeleze după inima Lui.

Rugăciune

Doamne Isuse, chiar din momentul nașterii Tale, Ai trăit și cu cei mici, și cu cei mari. I-ai fermecat, i-ai provocat și i-ai câștigat pe toți. Doamne, îngăduie-mi să-ți simt și eu căldura carismatică, Acel minunat șarm primitor Care i-a făcut pe cei simpli să te iubească,Iar pe conducătorii lor să te caute în noapte. Învață-mă să stau liniștit acolo unde ești tu, Liniștit ca păstorii pletoși și ca savanții frumos tunși, Liniștit ca Fecioara Maria care te-a purtat cu blândețe, Liniștit ca Iosif care te-a luat în brațe, abba al tău!Primește omagiul inimii meleÎmpreună cu privirea adoratoare a păstorilor Și cu darurile regilor închinători.

Exprimaţi-vă opinia